iltasyazilim
FD Üye
Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
İç harcı için:
*400 500g kıyma
*1 büyük soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Yufkaları ıslatmak için:
*1 su bardağı su
*6 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
*Yoğurt
Sosu için:
*4 yemek kaşığı tereyağı
*Pulbiber
Sosyete Mantısı Tarifi Yapılışı İç harç için soğanı yağda kavurun Dirisi gidince içine kıymayı ekleyin Kavrulmasına yakın salçayı ve baharatları ekleyin Pişince altını kapayın
Yufkayı 6 parçaya bölün Her parçanın içine suyağ karışımından sürün Geniş yerlerine iç harcı koyup gül böreği şeklinde kıvırın
Tüm yufkalara harç konup şekil verdikten sonra fırın tepsisine dizin Üzerine çok az suyağ karışımından döküp 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Piştikten sonra tabağa alıp yoğurt, tereyağ ve pulbiberle servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*4 adet yufka
İç harcı için:
*400 500g kıyma
*1 büyük soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Yufkaları ıslatmak için:
*1 su bardağı su
*6 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
*Yoğurt
Sosu için:
*4 yemek kaşığı tereyağı
*Pulbiber
Sosyete Mantısı Tarifi Yapılışı İç harç için soğanı yağda kavurun Dirisi gidince içine kıymayı ekleyin Kavrulmasına yakın salçayı ve baharatları ekleyin Pişince altını kapayın
Yufkayı 6 parçaya bölün Her parçanın içine suyağ karışımından sürün Geniş yerlerine iç harcı koyup gül böreği şeklinde kıvırın
Tüm yufkalara harç konup şekil verdikten sonra fırın tepsisine dizin Üzerine çok az suyağ karışımından döküp 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Piştikten sonra tabağa alıp yoğurt, tereyağ ve pulbiberle servis yapabilirsiniz Afiyet olsun