Sosyetik çocuk yetiştirmek istemiyorum demet kutluayın oğlu demet kutluay çocukları kutluayın çocukları kutluay ve çoçukları Kuşkusuz dürüst demet kutluaya katılıyor ve düşüncelerinden dolayıda kutluyorumsosyetikcocukyetistirmekistemiyorum5c4e71952fa96alt
Big Grin
Ünlü isimler erken yaşta yabancı dadılarla yabancı dil öğretilen çocuklar hakkında ne düşünüyorlar işte yanıtı 1548644751 1548644751 sosyetikcocukyetistirmekistemiyorum5c4e719560d90sosyetikcocukyetistirmekistemiyorum5c4e719560d90 sosyetikcocukyetistirmekistemiyorum5c4e719560d90 Kızı İrem 25 yaşına giren, oğlu Ömer de 55 aylık olan Demet Kutluay, geçtiğimiz günlerde çocukların yabancı dadıyla büyümeleri ve küçükken İngilizce öğrenmeleri konusunda bir kavga başlattı Bir Takım bebeklere çok erken yaşta İngilizce öğretiliyor Kendimce bu görgüsüzlük Çocuklarımı tanıdık olmayan dadıyla büyütmeyeceğim ve küçük yaşta İngilizce öğrenmelerini de istemiyorum Önce kendi dillerini öğrensinler Mektep çağına gelince de, İngilizce öğrenirler Sosyetik çocuk geliştirmek istemiyorumdiyen Kutluay'a, iki ünlü anne Ebru Şallı ve Sema Yıldırım takviye verdi 9 aylık oğlu olan Yüksel Ak ise, çocukların küçük yaşta İngilizce öğrenmeleri gerektiğini savundu id Ebru Şallı Çocukların çok ufak yaşta İngilizce öğrenmesini dürüst bulmuyorum Çünkü bu sefer ikilem yaşıyorlar Önce belli başlı dillerini iyi konuşmaları lüzum! Zaten artık çocuklar akıllı Okulda sorun yaşamadan anında İngilizce'yi öğrenebiliyorlar Zaten tanıdık olmayan dadıyla büyütmenin sebebi de çocukların sıfırdan İngilizce öğrenmesi Bunu önce ben de düşündüm fakat içten olmadığına karar verdim Küçük yaşta İngilizce öğrenme telaşına girmemek gerekiyor Sema Şimşek Biz yabancı dadı tercih etmedik, dadımız Türk Yaptığım incelemeler sonucunda dil eğitiminin üç yaşından daha sonra başlaması gerektiğini öğrendim Çünkü bir takım çocukların üç yaşına değin yabancı bir dil öğrenmeleri kendi dillerini tam konuşamamalarına sebep oluyormuş Bu yüzden de azıcık daha büyüdükten daha sonra Rüzgar'ı yabancı dil eğitimi veren bir yuvaya verebilirim Beyin o yaşlarda taze olduğu için her şeyi ivedi öğrenebiliyorlar Böylece bilgiler bilinçaltına yerleşiyor ve mektep dönemlerinde daha ivedi İngilizce konuşabilir Yüksel Ak Ben Demet gibi düşünmüyorum Çocuklara küçük yaşta İngilizce öğretilmesini içten buluyorum Biz de önümüzdeki yıllarda çocuğumuzun İngilizce öğrenmesini istiyoruz Lakin çocuğumu dadıyla büyütmüyorum, ona kendim bakıyorum Lakin benim için zaten önemli olan dadının tanıdık olmayan ya da olmaması değil; insan olmasıdır Tanıdık Olmayan dadılarla İngilizce eğitimi güçlük yaratır! Gökçe Günbey Çocuk Doktoru ve Hastalıkları Uzmanı Çocuklar ilk önce kendi dillerini öğrenmeli! Aileler daha bir yaşından itibaren dil öğretmeye çalışıyor Bu fazla uygun yok Çocukların kendi dillerini öğrendikten sonra bu eğitimi almaları gerekir Çünkü üç yaşına değin tümce kurmaya başlıyorlar böylece de üç yaşından sonradan ikinci bir dil öğretilebilir öte taraftan o yaşlarda beyin gelişimi fazla daha çabuk oluyor Çocuk erişkinlere göre çok daha seri dil öğrenebiliyor Ara Sıra anne babadan biri yabancı olduğunda evde iki dil birden konuşuluyor O vakit çocuk ikiüç yaşına gelmesine karşın hâlâ tümce kuramıyor Dolayısıyla üç yaş öncesi böyle bir eğitime açmak çocukta kavram karmaşasına sebep oluyor Çocuk kendi dilini en ince ayrıntısına kadar öğrendikten sonradan, oyun ortamında ve yavaş yavaş ikinci bir dil öğretilmeli Bir Takım durumlarda anne doğumun ardından çalışmaya başladığında yabancı bir dadı tutmayı seçim ediyor Fakat onlar Türkçe'yi tamamiyle konuşamadıkları için ya çocukla hiç konuşmamayı tercih ediyor veya kendi dillerinde konuşuyor Bu da çocuğun aklını karşıştırıyor O nedenle tanıdık olmayan dadı kuşkusuz nasihat etmiyoruz Çocukları Türk dadılarla büyütmek fazla daha mantıklı Doç Dr Nurettin Iftihar Kutlu Ben küçük çocuklara erken dönemde birkaç dil öğretmenin elbette doğru olduğunu düşünmüyorum Çocukların öncelikli olarak kendi belli başlı dillerini öğrenmesini nasihat ediyorum Bu zamana dek okuduğum kitaplar ve edindiğim tecrübeye tarafından çocukların dört yaşına değin önce başlıca dillerini tamamiyle öğrenmeleri gerektiğini düşünüyorum Ara Sıra dört yaşından küçük çocuklara iki, hatta üç dil öğretmeye çalıştıklarını görüyorum Ama bu defa de çocuklar belli başlı dillerini konuşurken fazla ciddi problemler yaşayabiliyorlar