iltasyazilim
FD Üye
Sote Geyiketi
1 kg Kusbasi Geyik eti
2 adet Sogan (Iri iri dogranmis)
34 dis Sarimsak
1 Limonun kabugu
1 dal Kekik, (taze)
1 dal Biberiye (taze)
5 YK Zeytinyagi
1 YK Domates salcasi
Tuz
Karabiber
1 Bardak Kirmizi sarap veya sebzesuyu
1 adet Defneyapragi
5 – 6 adet Ardicyemisi
Kusbasi dogranmis geyik etlerini yagda kavurun Soganlari iri iri dograyin Limonun kabugunu ince ince dograyin Soganlari kavrulan ete ilave edip hafif kavurun Tuz, Karabiber, kabuklari soyulmus ve hafif ezilmis sarimsaklari bütün olarak, salca ile beraber yemege ilave edip 1 dakika kadar kavurun Kirmizi sarap veya EtSebze suyunu etlerin üstüne dökün Etlerin üstü kapanicak kadar olsun Eger etlerin üstü kapanmiyorsa biraz daha su ilave edebilirsiniz Yemek kaynamaya baslayinca Defne yapragi, Biberiye, Kekik, Limon kabuklari ve Ardic yemisinide ilave edip tencerenin kapagini kapatip tahmini 1 saat kadar hafif ateste pisirin
Ben Kirmizi yaban mersini kompostosu ve kendi yaptigim patatespüresi ile servis yaptim
1 kg Kusbasi Geyik eti
2 adet Sogan (Iri iri dogranmis)
34 dis Sarimsak
1 Limonun kabugu
1 dal Kekik, (taze)
1 dal Biberiye (taze)
5 YK Zeytinyagi
1 YK Domates salcasi
Tuz
Karabiber
1 Bardak Kirmizi sarap veya sebzesuyu
1 adet Defneyapragi
5 – 6 adet Ardicyemisi
Kusbasi dogranmis geyik etlerini yagda kavurun Soganlari iri iri dograyin Limonun kabugunu ince ince dograyin Soganlari kavrulan ete ilave edip hafif kavurun Tuz, Karabiber, kabuklari soyulmus ve hafif ezilmis sarimsaklari bütün olarak, salca ile beraber yemege ilave edip 1 dakika kadar kavurun Kirmizi sarap veya EtSebze suyunu etlerin üstüne dökün Etlerin üstü kapanicak kadar olsun Eger etlerin üstü kapanmiyorsa biraz daha su ilave edebilirsiniz Yemek kaynamaya baslayinca Defne yapragi, Biberiye, Kekik, Limon kabuklari ve Ardic yemisinide ilave edip tencerenin kapagini kapatip tahmini 1 saat kadar hafif ateste pisirin
Ben Kirmizi yaban mersini kompostosu ve kendi yaptigim patatespüresi ile servis yaptim