Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sote Sebzeli Köfte

Sote Sebzeli Köfte

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

Köftesi için:

800 gram dana döş kıyma 200 gram orta yağlı kuzu kıyma 1 adet büyük boy kuru soğan 2 diş sarımsak 10 gram karbonat 12 tatlı kaşığı tuz Sote sebze karışımı için:

2 adet orta boy patates 1 adet orta boy patlıcan 1 adet orta boy havuç 100 gram taze fasulye 4 yemek kaşığı zeytinyağı 12 tatlı kaşığı domates salçası 12 çay kaşığı tuz 12 tatlı kaşığı pul biber

NASIL YAPILIR?

Dana döş eti ve orta yağlı kuzu etinden hazırlanan karışım kıymayı karıştırma kabına alın Kuru soğanları rendenin ince kısmıyla rendeleyip suyunu sıkarak süzdürün Kıymayı; rendelenmiş kuru soğan, karbonat ve tuz ilavesiyle 1015 dakika kadar yoğurun Hazırladığınız köfte harcını kapağı kapalı bir kapta, buzdolabında bekletin Sote sebze karışımı için; kabuklarını alacalı şekilde soyduğunuz patlıcanı küp şeklinde doğrayın Acısının çıkması için tuzlu suda bekletin Kabuğunu soyduğunuz patates ve havucu patlıcanlarla uyumlu büyüklükte doğrayın Uç kısımlarını alıp kılçıklarını temizlediğiniz taze fasulyeleri iri parçalar halinde kesin Küp patlıcanlar hariç doğramış olduğunuz diğer sebzeleri kaynar suda kısa süre haşlayın Tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzüp duruladıktan sonra üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırıp patlıcanları kavurmaya başlayın Haşlayıp suyunu süzdükten sonra üzerlerini kuruladığınız diğer sebzeleri katıp kızartma işlemini sürdürün Kızarmaya başlayan sote sebzeleri domates salçası ve baharatlar ile tatlandırın Çok çok az miktarda sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın Hazırladığınız köfte harcını dolaptan çıkartın 10 dakika kadar oda ısısında beklettiğiniz köfte harcını son bir kez yoğurup yağlı kağıt üzerine uzun ince bir dikdörtgen şeklinde açın Keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince dikdörtgenler (parmak) şeklinde kesin Orta ateşte, kızgın bir tavada ters yüz ederek kızartın Sote sebze karışımını servis tabaklarına paylaştırın İç kısımları da pişen köfteleri üzerlerine yerleştirip sıcak olarak servis edin


 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,142Kullanıcılar
onurwebSon üye
Üst Alt