Soya mayalı ya da değil, macun gibi (tofu, miso, tempeh), sıvı halde (tonyu, sos) ya da kan (tohum, cim), asya cevresinden dunyaya binlere yayılmıştır Biraz bizdeki tavuk ve jambon gibidir, ama soya bircok besleyici ozellik yuklenmiş bir sebzedir Sebzelerle ve tahıllarla birlikte, Okinavva beslenmesinin kaynağını oluşturur Neden gunluk olarak soya tuketmek gerektiğini anlamak onemlidir, neler sunar, sağlığa yararlarını bilmek gerekir Yılda uc kere tofu yemekle bu anlaşılacak bir şey değildir!
Soya proteinleri etin proteinleriyle eşdeğerdir mayalanarak organizma tarafından tamamen ozumlenebilir Bu gezegendeki milyonları besleyen soyanın başlıca yararlarındandır, ama ozellikleri sadece besleyici olmakla kalmaz aynı zamanda sağlıklıdır da Nohutda benzeyen tohumları Okinawa’da bol bol tuketilen iyi bir gıdadır
İşte, sırasıyla soya urunlerinin “kronolojik olarak ortaya cıkışları
Başlangıcta, soya tohumu vardı
Bu gıda nohut ya da kucuk beyaz kuru fasulyeleri anımsatır Pişirilerek ya da kavrularak yapılır (soya tohumu biskuvi ve aperatif reyonlarında bulunur, cok lezzetlidir, biraz yer fısbgına benzer daha az yağlı ve daha az tuzludur)
Soya sutu (soya suyu da denilebilir) soya tohumlarının su vermesinden kaynaklanır Boylece bunlar pişirildikten sonra sıkma makinesinden sut olarak cıkar bileşikleri inek sutunden cok farklıdır
Soya proteinleri etin proteinleriyle eşdeğerdir mayalanarak organizma tarafından tamamen ozumlenebilir Bu gezegendeki milyonları besleyen soyanın başlıca yararlarındandır, ama ozellikleri sadece besleyici olmakla kalmaz aynı zamanda sağlıklıdır da Nohutda benzeyen tohumları Okinawa’da bol bol tuketilen iyi bir gıdadır
İşte, sırasıyla soya urunlerinin “kronolojik olarak ortaya cıkışları
Başlangıcta, soya tohumu vardı
Bu gıda nohut ya da kucuk beyaz kuru fasulyeleri anımsatır Pişirilerek ya da kavrularak yapılır (soya tohumu biskuvi ve aperatif reyonlarında bulunur, cok lezzetlidir, biraz yer fısbgına benzer daha az yağlı ve daha az tuzludur)
Soya sutu (soya suyu da denilebilir) soya tohumlarının su vermesinden kaynaklanır Boylece bunlar pişirildikten sonra sıkma makinesinden sut olarak cıkar bileşikleri inek sutunden cok farklıdır