Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soya fasulyesi

Soya fasulyesi
0
107

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Soya mayalı ya da değil, macun gibi (tofu, miso, tempeh), sıvı halde (tonyu, sos) ya da kan (tohum, cim), asya cevresinden dunyaya binlere yayılmıştır Biraz bizdeki tavuk ve jambon gibidir, ama soya bircok besleyici ozellik yuklenmiş bir seb­zedir Sebzelerle ve tahıllarla birlik­te, Okinavva beslenmesinin kaynağı­nı oluşturur Neden gunluk olarak soya tuketmek gerektiğini anla­mak onemlidir, neler sunar, sağlığa yararlarını bilmek gerekir Yıl­da uc kere tofu yemekle bu anlaşılacak bir şey değildir!
Soya proteinleri etin proteinleriyle eşdeğerdir mayalanarak organizma tarafından tamamen ozumlenebilir Bu gezegendeki milyonları besleyen soyanın başlıca yararlarındandır, ama ozel­likleri sadece besleyici olmakla kalmaz aynı zamanda sağlıklıdır da Nohutda benzeyen tohumları Okinawa’da bol bol tuketilen iyi bir gıdadır
İşte, sırasıyla soya urunlerinin “kronolojik olarak ortaya cı­kışları
Başlangıcta, soya tohumu vardı
Bu gıda nohut ya da kucuk beyaz kuru fasulyeleri anımsatır Pişirilerek ya da kavrularak yapılır (soya tohumu biskuvi ve aperatif reyonlarında bulunur, cok lezzetlidir, biraz yer fısbgına benzer daha az yağlı ve daha az tuzludur)
Soya sutu (soya suyu da denilebilir) soya tohumlarının su vermesinden kaynaklanır Boylece bunlar pişirildikten sonra sıkma makinesinden sut olarak cıkar bileşikleri inek sutunden cok farklıdır
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt