iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
100 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
1 yemek kaığı domates salçası
1 kg pazı yaprağı, haşlanmış
3 adet domates, rendelenmiş
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan, rendelenmiş
12 demet dereotu
1 çay bardağı soya yağı
12 demet nane
1 yemek kaşığı soya baharı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
14 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
12 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Geniş bir kap içinde soğan, soya kıyması, pirinç, ince kıyılmış dereotu ile nane, nar ekşisi, biber salçası, 3 yemek kaşığı soya yağı, soya baharı, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp, harcınızı hazırlayın Haşladığınız pazı yapraklarına harcı sarın, tencereye dizin Kalan soya yağını domates salçası ve 15 su bardağı sıcak suyla karıştırıp, dolmaların üzerine dökün Pirinçler pişene kadar kısık ateşte kaynatın Yoğurtla birlikte servis yapın
100 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
1 yemek kaığı domates salçası
1 kg pazı yaprağı, haşlanmış
3 adet domates, rendelenmiş
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan, rendelenmiş
12 demet dereotu
1 çay bardağı soya yağı
12 demet nane
1 yemek kaşığı soya baharı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
14 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
12 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Geniş bir kap içinde soğan, soya kıyması, pirinç, ince kıyılmış dereotu ile nane, nar ekşisi, biber salçası, 3 yemek kaşığı soya yağı, soya baharı, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp, harcınızı hazırlayın Haşladığınız pazı yapraklarına harcı sarın, tencereye dizin Kalan soya yağını domates salçası ve 15 su bardağı sıcak suyla karıştırıp, dolmaların üzerine dökün Pirinçler pişene kadar kısık ateşte kaynatın Yoğurtla birlikte servis yapın