Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası Tarifi,Malzemeleri,Yapılışı..

Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası Tarifi,Malzemeleri,Yapılışı..

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası (8 Kişilik)



Malzemeler
2 litre balık suyu
1 su bardağı soya sosu
100 gram kalamar
100 gram ahtapot
100 gram karides
100 gram iç midye
1 adet kırmızıbiber
1 adet sivribiber
1 adet soğan
1 adet krep
1 tatlı kaşığı nişasta
Tuz, karabiber
Üzerine:
Dereotu veya rezene yaprağı

Yemegin Yapilisi
Balık suyunu geniş bir tencereye aktarın Kaynama sırasında oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın Kaynadıktan sonra soya sosunu ilave edin
Önceden yarı yarıya haşladığınız ahtapotu ve kalamarı şerit halinde kesin Sonra tencereye aktarın 15 dakika sonra midye ve karidesleri ilave edin 4 dakika daha pişirin İnce uzun şeritler halinde kestiğiniz biberleri, soğanı ve küçük parçalar halinde kestiğiniz krepi ekleyin
3 dakika sonra çok az su ile ezdiğiniz nişastayı ilave edin Son olarak tuzunu ve karabiberini ayarlayın Çorbayı kaselere doldurduktan sonra ince kıyılmış dereotu veya rezene yaprağı ile süsleyin
Not : Balık suyu, beyaz etli bir balığın kereviz, havuç, patates gibi sebzelerle ve çeşitli baharatlarla kaynatılmasından elde edilir
 
858,496Konular
981,720Mesajlar
29,792Kullanıcılar
Üst Alt