iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
5 adet somon
450 gram taze bezelye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı zencefil
3 diş sarımsak
4 dal taze soğan
Hazırlanışı
Balıkları önce temizliyoruz Üçe veya dörde kesiyoruz Ve derisi tepsiye gelecek şekilde koyuyoruz Aralarına rendelediğimiz havucu ve bezelyeyi yerleştiriyoruz Sosu bir tabakta hazırlayıp balıkların üzerine güzelce sürüyoruz
Sosu Bir tabağa bir yemek kaşığı balı ezdiğimiz sarımsak, tuz, zencefil, karabiber soya sosu ve ince kestiğimiz taze soğanı koyup kapatıyoruz
5 adet somon
450 gram taze bezelye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı zencefil
3 diş sarımsak
4 dal taze soğan
Hazırlanışı
Balıkları önce temizliyoruz Üçe veya dörde kesiyoruz Ve derisi tepsiye gelecek şekilde koyuyoruz Aralarına rendelediğimiz havucu ve bezelyeyi yerleştiriyoruz Sosu bir tabakta hazırlayıp balıkların üzerine güzelce sürüyoruz
Sosu Bir tabağa bir yemek kaşığı balı ezdiğimiz sarımsak, tuz, zencefil, karabiber soya sosu ve ince kestiğimiz taze soğanı koyup kapatıyoruz