Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soyer: İzmir'in gelecek yüzyılı için bu fuar başka anlam taşıyor

Soyer: İzmir'in gelecek yüzyılı için bu fuar başka anlam taşıyor
0
53

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
bha_39_ec5248dc5e4a5a58e568.jpg

İzmir Kitap Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde 28 Ekim - 6 Kasım tarihlerinde müellif ve yayınevlerinin İzmirli okurla buluşacağı İZKİTAP - İzmir Kitap Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda “Her Mahalleye Bir Kütüphane Kampanyası”na dikkat çeken Lider Tunç Soyer, fuarın İkinci Yüzyıl İktisat Kongresi’ne denk geldiğini tabir ederek, "İzmir’in gelecek yüzyılını hazırlarken bu fuar, öteki bir mana ve içerik zenginliği de taşıyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin konut sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından Fuar İzmir’de düzenlenecek İZKİTAP - İzmir Kitap Fuarı tanıtıldı. İZELMAN A.Ş. ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) dayanağıyla muharrir ve yayıncılarla kitapseverleri bir ortaya getirecek fuarın tanıtım toplantısı Fuar İzmir’de düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in yanı sıra İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ve SNS Fuarcılık İdare Konseyi Lideri Saruhan Simsaroğlu’nun konut sahipliğindeki toplantıya yayınevi sahipleri, müellifler ve gazeteciler katıldı.

22 kütüphane tamamlandı
Tanıtım toplantısında Lider Tunç Soyer, bağışları devam eden “Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyasına dikkat çekerek, “Biliyoruz ki, hayatı dönüştürmek kendimizi söz etmekle başlar. Kendimizi söz etmeyi zenginleştirmenin yolu ise kitaplardan geçer. İşte bu nedenle Her Mahalleye Bir Kütüphane Kampanyamız ile İzmir’deki herkesin özgürce kitaba ulaşmasına uğraş ediyoruz. Bu yolda, İzmir bir defa daha dayanışma ruhunun en hoş örneklerinden birini gösterdi. Vatandaşlarımızla İzmir genelinde kitaplarını bağışlayabileceği kitap teslim noktalarını paylaştık. Ziyaretime gelecek olan bireylere ‘Bana çiçek değil, kitap getirin’ dedik. Zira her kitap bir tohumdur. Kitaplardaki eşsiz bilgiler, geleceğin dünyasını inşa edecek olan gençlerimiz, çocuklarımız için var. Ve bugün gururla söylüyorum ki bağışçılarımızdan topladığımız kitapların sayısı 30 bini aştı. Biz de vatandaşlarımızdan gelen bu kitapları, tekrar vatandaşlarımıza ulaştıracağımız 50 kütüphaneyi inşa etmek için yola çıktık. An itibariyle 22’si bugüne kadar tamamlandı, öbürleri ise bu yılın sonuna kadar hizmete girecek” sözlerini kullandı.

“İzmir dünyaya taraf verecek bir kent olmaya layık”
İzmir'in hazır bilgilerin tüketildiği bir yer değil, bütün dünyaya taraf verecek yapıtların hayat bulduğu bir kent olmaya layık olduğunu belirten Lider Soyer, "Bunun gereğini yerine getirmek ise bizim asli misyonlarımızdan biri. Bu duruşumuzun teminatlarından biri olan İZKİTAP işte bu nedenle çok bedelli. Üstelik 28 Ekim - 6 Kasım tarihleri bildiğiniz üzere İzmir’in İkinci Yüzyıl İktisat Kongresi çalışmalarıyla da örtüşüyor. Özetle İzmir’in gelecek yüzyılını hazırlarken bu fuar, mana ve diğer bir içerik zenginliği de taşımış oluyor” diye konuştu.

Kitap tutkunlarının buluşma noktası
28 Ekim - 6 Kasım 2022 tarihleri ortasında kapılarını açacak İzmir Kitap Fuarı, müelliflerin ve kitap tutkunlarının buluşma noktası olacak. Fuar boyunca yazarlarla söyleşiler, imza günleri, paneller, canlı yayınlar ve özel etkinliler olacak. Sorbonne Üniversitesi’nde Türk Edebiyatı dersleri veren müellif ve akademisyen Nedim Gürsel İZKİTAP – İzmir Kitap Fuarı’nın “Onur Konuğu” olacak. Fuar için İzmir’in muhakkak noktalarından servis kaldırılacak.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı