İstifası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cuma gecesi yaşananlara kayıtsız kalmak bigane olurdu. Şehit çocuklarının 'Bizi bir sefer daha babasız bırakma' halindeki iletileri beni etkiledi" sözlerini kullandı. Soylu ayrıyeten, "Bahçeli'nin kelamlarına kayıtsız kalmak sorumsuzluk olurdu" dedi.
Dün akşam duyurduğu istifa kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmeyen ve misyona devam edeceğini açıklayan Soylu, süreçle ilgili A Haber'den Şebnem Bursalı'ya açıklamalarda bulundu.
Bursalı'nın aktardığına nazaran, Soylu, istifasının perde gerisine ait yaptığı açıklamalarda 4 ögeye dikkat çekerek şunları söyledi:
-"Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük liderliğinde, yaşadığımız büyük badirenin içinde bir vesileyle bilhassa şahsım tarafından sorumlu olduğum eksikliği büyük bir alicenaplıkla insanı boyutta ele almasına bizim tarafımızdan bigane kalınması sorumsuzluk olurdu."
- "Milletimizin cuma gecesi yaşananlara içtenlikle bakması, ve yaşananlarda uygun niyetten kuşku etmemesi de benim bu kararımı değiştirmeme kıymetli tesir ve katkı yaptı."
- "MHP Genel Lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin bilhassa bu türlü bir periyotta sorumluluğa davet eden kelamlarına kayıtsız kalmak sorumsuzluk olurdu. Bahçeli'yi arayarak teşekkür edeceğim."
- "Şehit çocuklarının 'Biz aslında babasız kaldık. Bizi bir kere daha babasız bırakma' formundaki iletileri beni etkiledi."