Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soylu: Thodex'de dolandırıcılık 108 milyon dolar

Soylu: Thodex'de dolandırıcılık 108 milyon dolar
0
37

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
suleymansoylu-rBOJ_cover.jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı televizyon programında son günlerin tanınan konusu Thodex hakkında açıklama yaptı. Kelam konusu dolandırıcılığın 2 milyar dolar olduğu istikametindeki argümanların geçersiz olduğunu, dolandırıcılık hacminin 108 milyar olduğunu belirtti.

Hususun soruşturma ve bülten kararına da deyinen Soylu konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Özellikle ben eksperlerin çağrılmasını istedim. Sanki bu sayıları büyütüp sansasyonel bir olay mı yaratmaya çalıştılar. 108 milyon dolarlık bir portföy söylediler. Kriptonun nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. Süreç hacmi başkadır portföy başkadır. Burada bu türlü bir avukat lisana getirdi 2 milyarlık dolar o denli kaldı."

"Hemen arkadaşlarımız ilgili savcılarla görüşerek gözaltı yaptılar. Burada gerekli önlemleri aldılar. Arnavutluk güvenlik güçleri arkadaşlarımız da oradalar. Yani net bir şey söylemem gerçek olmayabilir. Aldığımız bilgiler var ancak soruşturmanın saklılığına riayet edelim."

soylu-7FAj.jpg

"Biz buradan yapabildiğimiz ölçüde internetten teknik takip yapmaya çalıştık. Bu mevzuda Arnavutluk makamlarıyla kıymetlendirmemiz sürdü. Onlardan da müsaade alarak dört ülkeye grup gönderdik. Karadağ'dan Kosova'ya kadar Arnavutluk'un etrafındaki ülkelere takımlar gitti. Kırmızı bültenle yakalandığı vakit bu ülkelerde iade muahedemiz var."

"Bir zımnilik üzerinde olan dava. Şu ana kadar 82 şahsa yönelik gözaltı kararı çıktı. 77 kişi gözaltına alındı. Hâlâ sorgulamaları devam edenler var. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığı'na iletildi. Biz gece yarısı Interpol'e ilettik. Interpol de sabah 10'da kırmızı bülten çıkardı."

858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt