Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soytarı Kitabının Yazarı Kimdir

Hoş geldin! yefe tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Soytarı Kitabının Yazarı Kimdir
0
114

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Şaklaban Kitabının Yazarı Kimdir
Soytarı Kitabını Kim Yazdı

Soytarı Kitabının Yazarı: Maksim Gorki 'dir

Soytarı Kitabı, Her zamanki gibi şık giyinmişti Üstünde siyah bir redingot, benzer renkte bir pantolon, başında aydınlık bir silindir şapka, ayağında ise hoş fotinler vardı Oysa uygun bir şekilde giyinmiş soytarıların, sokakta çocuk gibi hareket edebileceğini düşündüm Genelde bana böylece gelir oysa, herkese yabancı olan ve dil bilmeyen bu adam, ama soytarı olduğu için şehrin ve panayırın kalabalığı içinde kendini bu değin serbest hissediyordu!

kaldırımlarda kimseye yol vermeyerek ve ancak kadınlara rastladıkça kenara çekilerek, önemli bir kişilik edasıyla yürüyordu Kalabalığın aralarında yürürken biri dirseğiyle ya da omuzuyla kendisine dokunsa, sessizce ve azıcık da tiksinerek, eleni ile dokunulan yeri temizlediğini gördüm Önemli Ruslar ve başkaları kaygısızca itişip kakışırlar, hatta birbirinin üzerine bile çıkarlar, birbirlerinden affetme dilemezler, şapka ve kasketlerini nazik bir jestle çıkarmazlar

Ciddi insanların yürüyüşlerinde kör, mukadder bir şeyler var Bunların tümü de, gidip gelen şu insanların acele ettiğini, kimsenin birbirine yol vermeye vakti olmadığını açıkça görüyorlar Şaklaban ise savaş meydanındaki tok bir karga edasıyla, düşüncesizce dolaşıyordu Bana böylece geliyor oysa, o, nezaketiyle, yolu üzerindeki herkesi afallatmak ve mahvetmek istiyordu Bu, veya onun diğer bir hali, bende hoşa gitmeyen bir tesir bırakıyordu

özel baskı *