Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Söz dinleyen kazanir

Söz dinleyen kazanir
0
41

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Laf dinleyen kazanir Söz Dinleyen Kazanır Bir kâfilede yer alan insanlar, Ebü'lHasan Harkânî hazretlerinin huzûruna gelip; Yollar korkuludur Bize bir duâ öğretinizdiye istirhâm edince; O zaman, Ebü'lHasan'ı hatırınıza getiriniz, buyurdu Bu laf, gelenlerin hoşlarına gitmedi Yolda eşkıyâ, önlerine çıktı Hepsinin mülk ve metâlarını aldı Yalnız, Ebü'lHasanı Harkânî hazretlerini hatırlayan bir kimsenin malına hasar gelmedi Bu hâle arkadaşları şaşıp, sebebini sorduklarında; Ebü'lHasanı Harkânî'yi hatırladım ve kurtuldum, cevâbını verdi Gelip durumu Ebü'lHasan hazretlerine anlattılar Ve; Biz Allah'tan yardım istedik, eşkıyâlar bizi soydu Ama seni hatırlayıp, senden yardım isteyen şu arkadaş kurtuldu Bunun hikmeti nedir?diye sordular O arkadaşınızı kurtaran, Allahü teâlâdır Günahkâr ağızdan çıkan duâyı cenâbı Adalet kabûl etmez Bunun için siz Allah'a yalvardığınız vakit duânız kabûl olmadı Bu arkadaşınız beni hatırlayıp imdât isteyince, ben de Rabbime duâ ettim; Yâ Rabbî! Şu kulunu içinde bulunduğu belâdan kurtardedim Rabbim benim duâmı kabûl ettiği için, o arkadaşınız kurtuldu Mesele bundan ibârettirbuyurdu  

858,496Konular
982,420Mesajlar
30,228Kullanıcılar
batalmiracSon üye
Üst Alt