Sözcü müellifi Rahmi Turan, Saray’ı kaynak göstererek isim vermeden CHP’li bir siyasetçinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüştüğünü sav etti.
Turan “9 Kasım akşamı çok kıymetli bir siyasetçi sizin ‘Saray’ bizim ‘Külliye’ dediğimiz yerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Tayyip Erdoğan’ın huzuruna çıktı” diye yazdı.
Turan yazısında şu sözleri kullandı: “CHP’li değerli kişinin AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile memleket problemlerini konuştuğu, Erdoğan’ın ona: “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Lideri olman gerekir” dediği belirtildi.”
SARAY'I KİM ZİYARET ETTİYSE
Turan bugünkü yazısında teze ait kaynağı ile yine konuştuğunu ve CHP’li ismi kendisinin açıklamayacağını yazdı. Turan, “Saray'ı kim ziyaret ettiyse uygar cüret gösterip kendisi açıklamalı” dedi.
Turan yazısında şu tabirleri kullandı:
"Haber kaynağım kopan gürültü üzerine dün ‘Ortalığın bu kadar hararetleneceğini düşünmemiştim. Artık tahminen de işimden gücümden olacağım!’ diye tasaya kapıldı. Ben de ona, söylediği ismi unutacağıma dair kelam verdim.
Saray'ı kim ziyaret ettiyse uygar cüret gösterip kendisi açıklamalı.
Ya da AKP Genel Lideri Erdoğan'a sorulmalı.
İşin aslı nedir?
Parti genel lideri olduğu üzere tıpkı zamanda Cumhurbaşkanı olarak da vazife yapan Erdoğan'ın yapacağı açıklama teğe bir yanlışsız olacaktır.
Koskoca Cumhurbaşkanı yanlış kelam söyleyecek değil herhalde… Onun açıklaması tüm tereddütleri bitirir!
Erdoğan'ın yanıtı şu şıklardan biri olacaktır:
a) ‘Haber hakikat değildir’ diyebilir.
b) ‘Haber doğrudur ancak o kişinin kim olduğu bizim özel konumuzdur’ diyerek isim açıklamayabilir.
c) ‘Kamuoyunun bilmesinde fayda var’ diyerek o ismi açıklayabilir”
Başta CHP'de genel lider adayı da olan Muharrem İnce olmak üzere çok sayıda CHP'li siyasetçi 'Saray'daki ziyaret'e reaksiyon gösterdi.