teknolojiuzmani
FD Üye

Kontratlı öğretmenlik atama sonuçları sorgulama ekranı e-Devlet MEB üzerinden ne vakit saat kaçta açıklanacak? sorusunun karşılığı internette araştırılıyor. Yüzbinlerce öğretmen adayı merak içerisinde bu sorunun yanıtını öğrenmeyi bekliyor. Pekala, kontratlı öğretmenlik atama ve tercih sonuçları bugün açıklanacak mı? Saat kaçta açıklanacak? İşte e-Devlet MEB sonuç ekranı sorgulama sayfası...
Kontratlı öğretmen atama sonuçları 2022 yılın için müracaat gerçekleştiren yüzbinler öğretmen adayı; 'Son dakika: Kontratlı öğretmenlik atama tercih sonuçları 2022 açıklandı!' açıklamasını bekliyor. Bu haberin akabinde öğretmen adayları kontratlı öğretmen atama sonuçlarını e-Devlet MEB sonuç sayfası üzerinden takip edecekler.
Kontratlı Öğretmen Sonuçları Ne Vakit Açıklanacak?
Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime nazaran öğretmen adaylarının atama tercihleri 21-26 Ocak 2022'de tamamlanmıştı. 15 bin kontratlı öğretmen atama merasimi, bugün saat 12.00'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iştirakiyle Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Tercih sonuçları, akşam saatlerine hakikat E-Devlet sistemi üzerinden denetim edilebilecek.
SONUÇ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Atamalara Ait Açıklama
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu üzere, 31 Ocak'taki 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50'sini, yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbul'a vereceğiz. Yani yalnızca İstanbul'da okullar yapmak değil, tıpkı vakitte öğretmen, insan kaynağı desteği, altyapının güçlendirilmesi noktasında önemli yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz.' diye konuştu.