iltasyazilim
FD Üye
Spicy Mushroom Saute Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram mantar (bulma şansınız varsa ben king oyster ve tea tree mushroom birlikte kullandım Ancak yurdum mantarları da çok güzel olacaktır )
*1 adet soğan
*3 orta boy domates
*3 yeşil biber
*Domates salçası
*2 defne yaprağı
*Kimyon
*Tarçın
*Kekik
*Toz ya da pul kırmızı biber (mümkünse paprika)
*Zerdeçal
*Karabiber
*Zeytinyağ
*
*Bir parça taze zencefil de olsa daha hoş olur ancak benim evde kalmamış
*
*Baharatlar tercihe göre değişebilir ancak kimyonu mantarda şiddetle öneriyorum
Spicy Mushroom Saute Tarifi Yapılışı Soğanlar yemeklik doğranır Biberler biraz iri veya jülyen doğranır Tavaya atılır yağda birkaç kez çevrilip salça eklenir Salça dağıtıldıktan hemen sonra iri doğranmış veya cinsine göre bütün bırakılan mantarlar ilave edilir Üzerine de domatesler ve baharatlar eklenip pişirmeye bırakılır
Malzemeler mümkün olduğunca birlikte pişirilmeye çalışılmalı çünkü mantar sote yapılırken sebzelerin tamamen ölmesini istemeyiz Mümkünse vog tavasında çok öldürmeden çevirebilirsiniz
Afiyet olsun
*500 gram mantar (bulma şansınız varsa ben king oyster ve tea tree mushroom birlikte kullandım Ancak yurdum mantarları da çok güzel olacaktır )
*1 adet soğan
*3 orta boy domates
*3 yeşil biber
*Domates salçası
*2 defne yaprağı
*Kimyon
*Tarçın
*Kekik
*Toz ya da pul kırmızı biber (mümkünse paprika)
*Zerdeçal
*Karabiber
*Zeytinyağ
*
*Bir parça taze zencefil de olsa daha hoş olur ancak benim evde kalmamış
*
*Baharatlar tercihe göre değişebilir ancak kimyonu mantarda şiddetle öneriyorum
Spicy Mushroom Saute Tarifi Yapılışı Soğanlar yemeklik doğranır Biberler biraz iri veya jülyen doğranır Tavaya atılır yağda birkaç kez çevrilip salça eklenir Salça dağıtıldıktan hemen sonra iri doğranmış veya cinsine göre bütün bırakılan mantarlar ilave edilir Üzerine de domatesler ve baharatlar eklenip pişirmeye bırakılır
Malzemeler mümkün olduğunca birlikte pişirilmeye çalışılmalı çünkü mantar sote yapılırken sebzelerin tamamen ölmesini istemeyiz Mümkünse vog tavasında çok öldürmeden çevirebilirsiniz
Afiyet olsun