Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Spor yapan çocukların kemikleri daha güçlü

Spor yapan çocukların kemikleri daha güçlü
0
82

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniğinde bilirkişi Dr Yavuz*Sayar, Doç Dr Fatma İ Arıkan, Doç Dr Yıldız Dallar Bilge göre*yürütülen, Düzenli Spor Yapan ve Yapmayan Sağlıklı Adölesanların Kemik Mineral*Yoğunluğunun Kantitatif Ultrason ile Değerlendirilmesiçalışmasında garip*bulgulara ulaşıldı
Alıştırma dahilinde, 918 yaşları arasında uyumlu spor yapan 55, yapmayan*da 56 sağlıklı ergen izlendi
Egzersiz sonunda, kemik mineral yoğunluğu ölçümleri ve D vitamini*düzeyleri, ahenkli spor yapanlarda yapmayan gruba tarafından anlamlı derecede yüksek*bulundu
Ergenlik evreleri, tepe ve ceset ağırlığı değişkenleri arasında her iki*grup aralarında manalı bir fark saptanmazken, spor yapmayan gruptakilerin gövde*kitle indeksi daha yüksek bulundu

Egzersiz sırasında, iki grup aralarında jurnal ortalama kalsiyum alımlarında*anlamlı bir fark saptama edilmedi
Çalışma ayrıca, eğitim düzeyi yüksek ailelerin çocuklarının daha fazla spor*yaptığını da ortaya koydu Annebaba eğitim düzeyinin yüksekliğiyle spor yapma*arasındaki ilişki, anlamlı derecede yüksek saptandı
Çalışma sonunda, spor yapan grupta vitamin, yapmayan grupta ise sigara*kullanımının yüksek olduğu da görüldü
Fiziksel aktivite olarak futbol ve yüzme yapanlar karşılaştırıldığında*ise cisim kitle indeksi, kalsiyum, kemik mineral yoğunluğu, ses hızı, alkalen*fosfataz, D vitamini, kalsitonin değerleri açısından manalı bir fark*bulunmadı
*ÇOCUKLARDA KEMİK ERİMESİ RİSKİ
Egzersiz sonunda, varılan sonuçlarla ilgili de şunlara sinyâl edildi:
Osteoporoz (kemik erimesi) her ne dek ileri yaş hastalığı olarak*bilinse de son yıllarda yapılan çalışmalarda çocukluk çağında da dikkat edilmesi*gereken bir rahatsızlık olduğu bilinmektedirÖzellikle kemik gelişimi için adölesan dönemde yapılan fiziki*aktivitenin ileride oluşabilecek riskleri azalttığı kuşkusuzdur Bu koşul spor*aktivitelerinin hayatın erken dönemlerinde teşvik edilmesi gerektiğini*göstermektedirAnnebaba eğitimi yüksek çocukların spor aktivitelerine daha sık*katıldığı ve daha sağlıklı beslendikleri gözlenmiştir Bu açıdan ülkemizde*öncelikli yapılması gereken eğitim düzeylerinin daha yüksek seviyelere*çıkarılmasıdır

858,460Konular
981,105Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt