Netflix’in üstün tanınan Güney Kore üretimi ‘Squid Game’ dizisini hala izlemediyseniz, neredeydiniz? Yayın tarihinden beri online izlenim platformlarının en çok konuşulan dizilerinden biri olan ‘Squid Game’ serisinde Kang Sae-byeok karakterini canlandıran HoYeon Jung, moda dünyasında da tesirini göstermeyi başardı.
Louis Vuitton’un en yeni marka elçisi olan Jung, Fransız markayı hazır giysi, saat ve mücevher üzere kampanyalarda temsil edecek. Netflix’te yayınlanmasından yalnızca birkaç gün sonra izlenim platformunda Amerika’da birinci sıraya geçen birinci Kore draması olan ‘Squid Game,’ tüm dünyada izlenme rekorları kırmıştı.
Kısa bir müddet evvel The Hollywood Reporter’a röportaj veren Jung, “İlk haftadaki muvaffakiyetten sonra 3 kilo verdim. Yemek yiyemiyordum. Bu gerilim bile değildi, bu hissin ne olduğunu bilmiyordum. ‘Orada neler oluyor, ben kimim?’ diye düşündüm, az kalsın kendimi kaybediyordum,” diyerek heyecanını anlatmıştı. Şimdilerde Instagram’da en çok takipçisi olan Koreli oyuncu olan Jung’ın 23.7 milyon takipçisi var.
2019’daki Asyalı Model Ödülleri’nde ‘Asyalı Yıldız Ödülünü’ kazanan Jung, mesleğine model olarak başlamış ve Marc Jacobs, Fendi ve Max Mara üzere markaların defilelerinde yürümüştü. 'Squid Game’ serisindeki muvaffakiyetinden evvel ‘Korea’s Next Top Model’ serisinin dördüncü döneminde ikinci olan Jung, moda dünyasına pek de uzak değil.
Louis Vuitton ile birinci iş birliğini 2017 defilesinde yapan Jung, Fransız moda konutunun İlkbahar podyumunda yürümüştü. “HoYeon'un büyük yeteneğini ve fantastik kişiliğini çabucak çok sevdim ve birkaç yıl evvel Louis Vuitton'da başladığımız seyahatin bu yeni kısmına adım atmayı dört gözle bekliyorum,” diyen Louis Vuitton Kreatif Yöneticisi Nicolas Ghesquiere’ye ek olarak Jung ise, “Daha evvel modellik yaptığım Louis Vuitton ile oyunculuk mesleğime başlamak onur verici. Global marka elçisi olarak Louis Vuitton ile tüm çalışmalarımız için çok heyecanlıyım,” dedi. Önümüzdeki periyotlarda Jung’ı yeşil eşofman kadrosundan çok daha gösterişli ve dikkat cazibeli kıyafetler ile göreceğimize emin olabilirsiniz!