ßeLeN'in Meyveli Tart tarifi en hoş tart tarifleri meyveli tart Meyveli Tart Tarifim sizin için melekler 1548686632 1548686632 eleninmeyvelitarttarifi5c4f152ce3833eleninmeyvelitarttarifi5c4f152ce3833 eleninmeyvelitarttarifi5c4f152ce3833 Ayy fazla severim Tartları hele birde evde kendimiz yapıyorsak istediğimiz malzemelerle mükemmel nefis oluyo meleklerim Tart Hamurum İçin: • 250 gr nebati margarin • 1 adet yumurta • 3 çorba kaşığı yoğurt • 1 paket vanilya •1 paket kabartma tozu •4 su bardağı un Üzeri İçin: •3 adet orta yükseklik elma • 12 limon suyu • 10 adet taze kayısı (ya da konserve) • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 yemek kaşığı un id • 8 yemek yemek kaşığı toz şeker • Varsa 1 su bardağı hazırlanmış süt kreması Yapılışı: Tart hamurunu planlamak için derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki tamamen yumuşamış olan margarini koyun Üzerine oda sıcaklığındaki yumurta ile yoğurdu aktarın Vanilya ve kabartma tozunu serpiştirin En sonunda unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan kıvamda bir hamur hazırlayıp oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin bu vesileyle meyveli harç için tatlı elmaları soyup çekirdek yuvalarlını ayıklayın Sonrada ortadan ikiye bölüp yarımay biçiminde ince ince dilimleyip derin bir kabın içine koyun Kararmaması için üstüne limon suyunu gezdirin Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp fidan gibi dilimleyin İsterseniz konserve kayısıda kullanabilirsiniz Kayısıları da elmaların içine aktarın Unu ve toz şekeri serpiştirip, tarçını da ekleyin Meyveleri elinizle adamakıllı karıştırın Varsa hazırlanmış süt kreması da katabilirsiniz Böylece meyveler lezzetlendirilmiş olacaktır Şimdi tart hamurunu ikiye bölün Yaklaşık 232528 cm çapındaki bir tart kalıbını yada kelepçeli kek kalıbını yumuşak margarinle en ince ayrıntısına kadar yağlayın Hamurun bir parçasını merdane yardımıyla, yanm santim kalınlığında ve büyüklüğünde açarak kalıbın içine yerleştirin Hamurun kenarlarını kalıbın kenarlarına doğru 23 cm dek yükseltin Sonrada bir çatalla hamuru birkaç yerinden delin Bu Nedenle hamur pişerken hava alacaktır öte taraftan bir kartona yaprak şekilleri çizip, belirli İkinci hamuruda merdaneyle yarım santim kalınlığında açıp üstüne bu yaprak şablonlarını koyun Bıçakla hamuru keserek takriben 3040 adet yaprak şekli hamurlar çıkarın Ceviz büyüklüğünde bir hamur ayınp bundanda nohut büyüklüğünde minik toplar hazırlayın Bundan Böyle meyveli harcı tart hamurunun içine doldurun Üzerine yaprak hamurlarla süsleyip, ortasına minik top hamurlan oturtun Bu Nedenle çiçek şekli verilmiş bir tartınız olacaktır Hamurların üzerine yumurta şansı sürün ve fırını 175 decereye ayarlayıp 5 dakika evvelden ısıtın Sıcak fınnda tartma 4045 dakika, üzeri en ince ayrıntısına kadar saranncaya değin pişirip çıkarın Kalıptan çıkarın ve ılıkken dondurma yada çırpılmış kremayla beraber ikram edin