Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

staj defteri nasıl doldurulur

staj defteri nasıl doldurulur
0
143

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Staj İlk Gun

İlk defteri actınız Bu beyaz sayfalardaki ilk gununuz tanışma bolumunu koyabilirsiniz Ve calıştığınız kurum hakkında bir tarihce yazabilirsiniz

Ornek Sayfa Yapısı: “Bugun … kurumundaki … bolumundeki ilk staj gunumdu … , … ve … bolumlerini şefle (ya da kimse) gezdim Oradaki calışanlarla ve diğer stajyerlerle tanıştım Gunun geri kalanında kurum hakkında bir araştırma yaptım Alt paragrafa kurum hakkında kitabi bilgi dilinde ufak bir tarihce yazabilirsiniz

İkinci Gun

İkinci gun artık işe başladınız Bugun şunları bunları yaptım diye yazabilirsiniz

Ornek Sayfa Yapısı: “Stajımın ikinci gununde … yapmayı oğrendim Yaptığınız iş hakkında teknik bilgi verirsiniz sonra da uygulamanızı anlatırsınız

Ucuncu Gun

Fotograf cekin Elinizde yaptığınız işle ilgili, aletler ve cihazlarla ilgili fotoğraflar olsun Ve bunları defterinize yapıştırın Mesela yaptığınız işlerdeki surekli yanınızda bulunan ve kullandığınız aletlerin fotografını cekip bunları tanıtabilirsiniz Tanıtmayı kitabi bir dil kullanarak yapabilirsiniz

Ornek Sayfa Yapısı: “… Aleti: … Aleti, … bolumu calışanlarının surekli yanında bulundurduğu aletlerin başında gelir … ve … uygulamaları bu aletle yapılır Ve bu tarz bilgiler Sayfanıza da fotografı yapıştırdığınızda gayet doyurucu bir sayfa gorunumu elde edebilirsiniz

Dorduncu Gun

Calıştığınız kurumda hergun uygulama yapmıyor olabilirsiniz O gunlerde de yaptığınız iş ile ilgili teorik bilgiler oğrenip, bunları defterinize kaydedebilirsiniz Orneğin Elektronik & Haberleşme sistemlerinde cok onemli olan bir Modulasyon konusunu defterinize yazabilirsiniz Tabiki onceki makalemde belirttiğim gibi teknik bilgi ve uygulama duzeyini dengeli tutmalısınız İlk defa staj yapıyorsanız cok fazla teknik bilgi ile defteri doldurmanıza gerek yoktur Teorik bilgilerden aklınızda kalanları deftere gecirmeniz en iyisidir

Beşinci Gun

Yaptığınız uygulamarda ve verdiğiniz bilgilerde şekillerden de yararlanın Kendiniz, sayfanın uygun gorduğunuz yerlerine, konu ile ilgili kendi elinizle grafikler ve şekiller cizebilirsiniz

Altıncı Gun

Kendiniz yapmadığınız bir işte “yapıldı, edildi gibi fiiller kullanabilirsiniz Ortak yaptığınız işleri anlatabilirsiniz

Ornek Sayfa Yapısı: “Bugun ben ve diğer 2 stajyer ile birlikte, … muhendisinin bize verdiği … proje ustunde calıştık Şunları bunları yaptık… Sonuc olarak … ’nın … olduğunu oğrendim

Defterinizi bu tarz bir yazım ile doldurabilirsiniz

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt