Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

staj defteri nasıl doldurulur

staj defteri nasıl doldurulur
0
139

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Staj Ilk Gün

Ilk defteri açtınız Bu beyaz sayfalardaki birincil gününüz tanışma bölümünü koyabilirsiniz Ve çalıştığınız kurum hakkında bir tarihçe yazabilirsiniz

Misal Sayfa Yapısı: “Bugün … kurumundaki … bölümündeki birincil staj günümdü … , … ve … bölümlerini şefle (veya kimse) gezdim Oradaki çalışanlarla ve diğer stajyerlerle tanıştım Günün geri kalanında kurum hakkında bir araştırma yaptım Daha Aşağı paragrafa kurum hakkında kitabi veri dilinde ufak bir tarihçe yazabilirsiniz

İkinci Gün

İkinci gün artık işe başladınız Bugün şunları bunları yaptım diye yazabilirsiniz

Misal Sayfa Yapısı: “Stajımın ikinci gününde … yapmayı öğrendim Yaptığınız iş hakkında teknik data verirsiniz daha sonra da uygulamanızı anlatırsınız

Üçüncü Gün

Fotograf çekin Elinizde yaptığınız işle ilgili, aletler ve cihazlarla ilgili fotoğraflar olsun Ve bunları defterinize yapıştırın Örneğin yaptığınız işlerdeki kesintisiz yanınızda yer alan ve kullandığınız aletlerin fotografını çekip bunları tanıtabilirsiniz Tanıtmayı kitabi bir dil kullanarak yapabilirsiniz

Örnek Sayfa Yapısı: “… Aleti: … Aleti, … bölümü çalışanlarının aralıksız yanına bulundurduğu aletlerin başında kazanç … ve … uygulamaları bu aletle yapılır Ve bu tarz bilgiler Sayfanıza da fotografı yapıştırdığınızda gayet doyurucu bir sayfa görünümü elde edebilirsiniz

Dördüncü Gün

Çalıştığınız kurumda hergün tatbik yapmıyor olabilirsiniz O günlerde de yaptığınız meslek ile ilgili teorik bilgiler öğrenip, bunları defterinize kaydedebilirsiniz Örneğin Elektronik & Haberleşme sistemlerinde fazla önemli olan bir Modülasyon konusunu defterinize yazabilirsiniz Tabiki önceki makalemde belirttiğim gibi teknik bilgi ve dilekçe düzeyini dengelenmiş tutmalısınız Ilk defa staj yapıyorsanız fazla artı teknik bilgi ile defteri doldurmanıza lüzum yoktur Teorik bilgilerden aklınızda kalanları deftere geçirmeniz en iyisidir

Beşinci Gün

Yaptığınız uygulamarda ve verdiğiniz bilgilerde şekillerden de yararlanın Kendiniz, sayfanın yerinde gördüğünüz yerlerine, konu ile ilgili kendi elinizle grafikler ve şekiller çizebilirsiniz

Altıncı Gün

Kendiniz yapmadığınız bir işte “yapıldı, edildi gibi fiiller kullanabilirsiniz Iki Taraflı yaptığınız işleri anlatabilirsiniz

Örnek Sayfa Yapısı: “Bugün ben ve öteki 2 stajyer ile birlikte, … mühendisinin bize verdiği … proje üstünde çalıştık Şunları bunları yaptık… neticede … ’nın … olduğunu öğrendim

Defterinizi bu stil bir imlâ ile doldurabilirsiniz *

858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt