Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

staj dosyası hazırlama öğretmenlik

staj dosyası hazırlama öğretmenlik
0
137

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Namzet Öğretmen Staj Dosyası
Aday Hoca Staj Dosyası Hazırlama
Özel Eğitim Namzet Öğretmen Dosyası

Özel Eğitim Kurumlarında Namzet öğretmen ile ilgili yapılacak işlemler; stajyerliğinin başlatılması, hazırlayıcı,esas eğitim,başvuru formu eğitimleri, stajyerliğinin kaldırılması Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde belirtilen şekilde uygulanmaktadır

Yeni sisteme göre namzet öğretmenlere yazılacak ders seans sayısı aday eğitimleri seans sayılarına dahil edilmiyor ))

Özel öğretim kurumlarında görevli namzet öğretmen işlemleri

Birinci Bölüm Genel Hükümler
Amaç

Madde 1 Bu Yönergenin amacı,

a)Özel öğretim kurumlarında görevli aday hoca, bilirkişi ve sanatçı öğreticilerle ilgili olarak Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerinin uygulanmasında birlik ve beraberliği sağlayıcı usulleri atamak,

b)Kurumlarda görevli personelin sicil ve disiplin amirlerini saptama etmektir

Kapsam

Madde 2 Bu Direktif, 625 sayılı Kanun hükümlerine kadar açılan özel öğretim kurumlarında görevli personelin adaylık, sicil ve disiplin amirleriyle ilgili işlemleri kapsar (Uluslararası özel öğretim kurumları hariç)

Destek

Madde 3 Bu yönerge 625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve 3011995 tarih ve 2423 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Aday Memurlarının Yetiştirilmelerine İlişkin Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır

Tanımlar

Madde 4 Bu Yönergede geçen:

Kanun625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nu,

BakanlıkMillî Eğitim Bakanlığını,

KurumOkul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim kurumları, kurslar, dershaneler ve öğrenci etüdeğitim merkezlerini,

YönetmelikAksi belirtilmedikçe Millî Eğitim Bakanlığına Yan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğini,

KılavuzKendisine stajyer öğretmen, bilirkişi ve usta eğitici yetiştirme görevi bahşedilen belli başlı görevli hoca, uzman veya ressam öğreticileri,

EğiticiUzman ve sanatçı öğreticileri,

PersonelYönetici, öğretmen, bilirkişi ve usta öğreticileri,

Bilirkişi EğiticiAlanında yüksek öğrenim görmüş öğreticileri,

Ressam EğiticiÖğrenimi sırasında ilgili dersi gördüğünü belgelendirenler ile alanında sertifika sahibi olan öğreticileri,

NamzetBirincil kez göreve başlayan öğretmen, bilirkişi ve sanatçı öğreticileri

Temel eğitimAdaylara, ortak özellik ve nitelikleriyle ilgili konularda bahşedilen eğitimi,

Hazırlayıcı eğitimAdaylara, atandıkları hizmet sınıfları ve görevleriyle ilgili olarak verilen eğitimi,

Uygulamalı eğitimAdaylara, atandıkları hizmet sınıfı ve görevleriyle ilgili olarak yaptırılan stajı,

ImtihanTemel ve hazırlayıcı eğitim dönemleri sonunda yapılacak değerlendirmeler için, adayların data seviyelerini ölçme işlemini,

DeğerlendirmeTemel ve hazırlayıcı eğitim dönemleri sonunda yapılacak sınavlar ile uygulamalı eğitim sonundaki veri ve hüner seviyesini ölçme işlemini,

SeneBu Talimat ile belirli eğitimlerde toplam bir yıllık yılı esasına kadar geçen süreyi,

İlgili bölümİlilçe ulusal eğitim müdürlüğü bünyesinde adaylık işlemlerinin yürütüldüğü birimi,

açıklama eder *

858,499Konular
982,572Mesajlar
30,322Kullanıcılar
yusufxddSon üye
Üst Alt