Cloud Imperium Games, Star Citizen içerisindeki Intergalactic Aerospace Expo 2949’un beşinci gün açılışını yaptı, odak noktasında uzaylı teknolojileri var. Tanıtım sineması ne ölçüde tesirli olmuştur bilemiyorum, ancak 1 milyon $ daha bağış almayı başardılar.
Yeni fuar sahasında Aopoa, Esperia ve Banu’dan uzay gemileri ve araçlar sergileniyor. Fuarın gayrı günlerinde olduğu üzere tekrar bir tanıtım medyası paylaşılmış durumda. Jeremy Clarkson tarafından canlandırılan Jax McCleary tarafından bir sunum yapılıyor ve öne çıkan üreticilerden/ürünlerden bahsediliyor:
Fuarın öne çıkan istikametlerinden birisi fiyatsız uçuş aktifliği. Bu sayede rastgele bir bağışta bulunmayan oyuncular da oyunu tecrübe etme bahtı buluyorlar.
Oyuna yapılan bağışlar 246 milyon $ seviyesine ulaşmış -ki bu, 1 günlük vadede 1 milyon $ daha eklendiği mealine geliyor. Kayıtlı kullanıcı sayısı da 2,5 milyon seviyesine ulaşmak üzere. Natürel bunların tamamı ödeme yapan kimseler değil, fiyatsız uçuş aktifliklerine iştirakler da yükseltiyor bu sayıyı.
Star Citizen problemi oyun yerküresinin en büyük kumarı üzere geliyor bana. Bu kadar yüksek bir bağış ölçüsüne (en azından yakın gelecekte) diğer bir oyunun erişme imkanı yok üzere görünüyor. Binaenaleyh, oyunun başarılı bir formda tamamlanıp oyun severlere sunulup sunulmayacağı büyük bir merak konusu. Çünkü burada ortaya çıkacak olumsuz bir gelişme ilerideki bütün bağış kampanyaları üzerinde olumsuz bir tesir gösterebilir. Başarılı olması halinde ise, oyun yerküresinde orijinal bir sürecin başlangıcına ön ayak olabilir. Oyunun geleceği ne cepheye evrilirse evrilsin, oyun yerküresini derinden etkileyeceğine kuşku yok.