iltasyazilim
FD Üye
Starbucks Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta sarısı
*150 gr tereyağı veya margarin
*100 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)
*1 çorba kaşığı su
*Yarım paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı tarçın
*1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
*1 çay bardağı damla çikolata
*1 5 su bardağı un
Starbucks Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Starbucks kurabiyesini denemeyenler çok şey kaybediyor Tarifi bulan ve paylaşanların ellerine sağlık deyip hem çayınıza hem kahvenize harika eş olacak lezzetin tarifiyle sizleri baş başa bırakıyorum deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
İki yumurta sarısını yumuşamış tereyağı veya margarinle yoğuralım
Üzerine pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve su ekleyip yoğurmaya devam edelim
Tarçın ve ceviz ekleyip karıştıralım (ben ceviz olmadığı için badem kullandım )
Yavaş yavaş un ilavesi yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
Son olarak damla çikolataları da ekleyip çikolatalar hamura karışacak kadar hassas bir şekilde yoğuralım
Yoğurduğumuz hamuru streç film üzerinde rulo yapalım streç filme sararak 2530 dk buzlukta bekletelim
Süre sonunda hamuru dolaptan çıkarıp 23 cm eninde bıçak ile keselim (hamurun parçalanmaması için kullandığınız bıçak keskin olmalı )
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim
Afiyet olsun??
*2 yumurta sarısı
*150 gr tereyağı veya margarin
*100 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)
*1 çorba kaşığı su
*Yarım paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı tarçın
*1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
*1 çay bardağı damla çikolata
*1 5 su bardağı un
Starbucks Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Starbucks kurabiyesini denemeyenler çok şey kaybediyor Tarifi bulan ve paylaşanların ellerine sağlık deyip hem çayınıza hem kahvenize harika eş olacak lezzetin tarifiyle sizleri baş başa bırakıyorum deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
İki yumurta sarısını yumuşamış tereyağı veya margarinle yoğuralım
Üzerine pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve su ekleyip yoğurmaya devam edelim
Tarçın ve ceviz ekleyip karıştıralım (ben ceviz olmadığı için badem kullandım )
Yavaş yavaş un ilavesi yaparak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
Son olarak damla çikolataları da ekleyip çikolatalar hamura karışacak kadar hassas bir şekilde yoğuralım
Yoğurduğumuz hamuru streç film üzerinde rulo yapalım streç filme sararak 2530 dk buzlukta bekletelim
Süre sonunda hamuru dolaptan çıkarıp 23 cm eninde bıçak ile keselim (hamurun parçalanmaması için kullandığınız bıçak keskin olmalı )
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim
Afiyet olsun??