iltasyazilim
FD Üye
Starbucks Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağı
*1 su bardağından biraz eksik esmer şeker
*1 çay bardağı toz şeker orta boy bardaklardan
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı ceviz içi iri çekilmiş
*1 su bardağı damla çikolata veya kurabiye için herhangi bir çikolatada olur
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un (200 ml bardak) yavaş ve dikkatli ekleyin daha az veya daha fazla gidebilir unun markasına göre değişiyor
*Yarısını kakaolu yapmak isterseniz 1 yemek kaşağı kakao
*İsteğe göre 1 çay bardağı beyaz çikolata ben ekledim
Starbucks Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına esmer şeker, toz şeker ve tereyağı alın iyicene birbirine yedirin
*1 yumurta ekleyin biraz daha karıştırın ve unu, kabartma tozunu, vanilya, nişasta eleyerek ekleyin biraz karıştırın
*Ceviz, çikolatayı ekleyin iyicene ele yapışmayan bir hamur elde edin ama sert olmasın dikkat edin
*Benim gibi yarısını kakaolu yapmak isterseniz bu aşamada kakao ekleyerek yoğurun hamurunuz hazır
*Yağladığınız tepsiye resimdeki gibi dizin aralıklı olacak gerekirse 2 3 tepsi yapın dolapta yarım saat dinlendirin
*180 derecelik önceden ısıtılmış fırında ortalama 15 dakika pişirin
*Bu kurabiyede pişirme aşaması çok önemli elinizi dokunduğunuz yumuşak olması lazım size pişmemiş gele bilir ama öyle olmuyor
*Pişen kurabiyelerin sıcağı ile üzerine bardak gibi bir şeyle bastırın çatlak görüntüsünü alması için sıcağı ile dağılır bekleyin soğusun, öyle alın tepsiden
*Kurabiyeler hazır AFİYET OLSUN ?
*125 gr tereyağı
*1 su bardağından biraz eksik esmer şeker
*1 çay bardağı toz şeker orta boy bardaklardan
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı ceviz içi iri çekilmiş
*1 su bardağı damla çikolata veya kurabiye için herhangi bir çikolatada olur
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un (200 ml bardak) yavaş ve dikkatli ekleyin daha az veya daha fazla gidebilir unun markasına göre değişiyor
*Yarısını kakaolu yapmak isterseniz 1 yemek kaşağı kakao
*İsteğe göre 1 çay bardağı beyaz çikolata ben ekledim
Starbucks Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına esmer şeker, toz şeker ve tereyağı alın iyicene birbirine yedirin
*1 yumurta ekleyin biraz daha karıştırın ve unu, kabartma tozunu, vanilya, nişasta eleyerek ekleyin biraz karıştırın
*Ceviz, çikolatayı ekleyin iyicene ele yapışmayan bir hamur elde edin ama sert olmasın dikkat edin
*Benim gibi yarısını kakaolu yapmak isterseniz bu aşamada kakao ekleyerek yoğurun hamurunuz hazır
*Yağladığınız tepsiye resimdeki gibi dizin aralıklı olacak gerekirse 2 3 tepsi yapın dolapta yarım saat dinlendirin
*180 derecelik önceden ısıtılmış fırında ortalama 15 dakika pişirin
*Bu kurabiyede pişirme aşaması çok önemli elinizi dokunduğunuz yumuşak olması lazım size pişmemiş gele bilir ama öyle olmuyor
*Pişen kurabiyelerin sıcağı ile üzerine bardak gibi bir şeyle bastırın çatlak görüntüsünü alması için sıcağı ile dağılır bekleyin soğusun, öyle alın tepsiden
*Kurabiyeler hazır AFİYET OLSUN ?