Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Steam 2019 Sonbahar İndirimlerinde Kaçmaması Gereken 15 Oyun

Steam 2019 Sonbahar İndirimlerinde Kaçmaması Gereken 15 Oyun
0
139

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
content_61176.jpg

Steam'in sonbahar indirimleri bildiğiniz üzere çok da uzun sürmüyor, bunu bir ara indirim periyodu olarak kıymetlendirmek mümkün. Tekrar de heyecanla istek listemizdeki hangi oyunlar, yüzde kaç indirim görmüş diye bakıyor, nefsimize hakim olamayıp bir güruh oyun alıyoruz. Buna karşın elbette istek listemizde olmadığı için dikkatimizden kaçan balıklar da olmuyor değil :)

İşte biz de bu balıkları yakalamanıza yardımcı olmak için Mert Zaviye ve Engin'le baş başa vererek 'bunları da kaçırmasanız yeterli olur' diyebileceğimiz 15 oyun seçtik. Olağan ki yeniden ferdî zevklerimizin ön plana çıktığı bir liste oldu lakin aslında buna alışkınsınızdır. Artık müsaadenizle cüzdanınıza bir kanca da biz atalım.

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments

Frogwares dedektiflik işini uygun beceriyor ve bunun en hoş örneklerinden biri de Crimes & Punishments. Oyun size çıkarımlarınızın gerçek ya da yanlış olduğunu söylemiyor, yanlış birini de suçlayabilir, gözden kaçırdığınız bir ipucu yüzünden asıl hatalının elini kolunu sallayarak dışarıda gezmesine de neden olabilirsiniz. Ancak gerçek hayattaki hatalar da bu türlü çözülmüyor mu, kimse ‘yanlış oldu bu, geçen günkü save’i yükle ve tekrar çöz’ demiyor sonuçta. Bu da oyunun sıklığını bir kat daha arttırıyor aslında. - Eser

cizgi.png

Battleblock Theater

Arkadaşlar arasında co-op oyunlar konuşulduğunda tartışmasız Battleblock Theater’ı ana kozum olarak kullanıyorum. Oynarken en çok eğlendiğim co-op oyunu olduğu üzere hatırı sayılır ölçüde karakter kişiselleştirmesi ve harika hikâye anlatımı ile beni benden almıştı Battleblock Theater. Bir gösterim salonunda oyuncu olarak Hatty Hattington’ı kurtarmaya çalıştığınız sevimli oyunumuz 8 ₺’ya ziyadesiyle paha. Velev tadı damağınızda kalacağından 9,36 ₺’ya Castle Crashers’ı da içeren bundle’ı öneriyorum. - Mert

cizgi.png

Gris

2018’in benim adıma en beğenilen deneyimlerinden birisiydi. Evet, öncesinde de bir umutla bekliyordum doğal. Ancak oynamaya başladığım birinci andan itibaren beklentimin üzerine çıkan, uzun yıllar boyunca hafızamda konum edecek bir deneyimle karşı zıdda olduğumu anladım. Her bir sahnesi tablo üzere. Bu görsel şölene eşlik eden müziklerin de ondan geri kalır yanı yok. Hikayesi ve bunu sunuş biçimi de etkileyici. Bırakırsanız günler boyunca överim, en güzeli siz fırsat bu fırsat diyerek alın oynayın; ‘etkileşimli sanat eseri’ payesini hak edip etmediğine kendiniz karar verin. - Engin

cizgi.png

Katana Zero

2019 yılının tartışmasız en uygun isimlerinden birisi Katana Zero. Uzun yıllar süren geliştirme mühletinin akabinde yalnızca kaliteli oynanış bekliyorken önümüze gerek senaryosu gerek zorlayıcı olan ve Hotline Miami’yi andıran kombat yapısı gerek de atmosferiyle komple bir oyun olarak çıktı. Ve oynadığınız her saniye boyunca hiç sıkılmadığınız, ziyade indirime girmese de bu fiyatla bile gönül rahatlığıyla satın alabileceğiniz bir imalat haline dönüştü. - Mert

cizgi.png

Bayonetta

Artık size şimdi oynamadığım bir oyun önersem bana kızmazsınız değil mi? Lakin fiyatı o kadar şık düşmüş ki dayanamadım, benim de istek listemde olan bir oyundu, bu fiyata daha düzgünü şamdak ayısı diyerekten sizi de haberdar etmek istedim. İşin içinde PlatinumGames var ve bu çılgın hatunu aslında oynamasak da hepimiz tanıyoruz. Bahaneyle artık daha da yakından tanıyabileceğiz. - Eser

cizgi.png

11-11 Memories Retold

Savaşlar içerisinde insan hikayelerine odaklanan oyunlar bir öbür kapı aralıyor bizlere. 11-11 Memories Retold da This War of Mine'a benzeri bir işe imza atmaya niyetlenmiş bir oyun. Bir numara Yerküre Savaşı’nı, savaşın iki tarafından birer kişinin gözünden sunuyor bizlere; birisi oğlunun cephede kaybolduğunu öğrenip onu bulmaya çalışan bir Alman, birisi de cepheye giden bir Kanadalı fotoğrafçı. Suluboya tabloları andıran bir görselliğe, Elijah Wood ve Sebastian Koch’un seslendirmeleri eşlik ediyor, bunun üzerine bir de kahramanlarımızın insanlıklarını yitirmeme savaşlarının hikayesi ekleniyor. Ortaya da bir bahtı hak eden bir oyun çıkıyor. Ek paketinde de savaşın içerisinde iki evlat Jack ile Eva’nın hikayesini anlattığını belirtmiş olayım, tahminen sepetinize onu da eklersiniz. - Engin

cizgi.png

Blasphemous

Metroidvania sevip de bu oyunu sevmemek bence mümkün değil, hele ki o kendine has görsel usulüne hayran olmamak hiç mümkün değil. Üstüne bir de gerçekten insanın içine işleyen ve aklından çıkmayan müzikleri katınca Blasphemous bu sene oynadığım en sarıcı oyunlardan biri olmuştu. Bu kadar yeni bir oyun için %40 indirim hiç de kötü sayılmaz. - Eser

cizgi.png

Portal 2

Muhtemelen çoğunuzun kütüphanesinde yan alan bir oyundur sanırım Portal. Ancak fiyatı o kadar makul ki yeniden yine tavsiye listesine alma yükümlülüğü hissettim üzerimde. Co-op olarak da oynanabilen kısımları bulunan prodüksiyonun tahminen de hiç görmediğiniz birbirinden hoş modlara da sahip. Yani sırf singleplayer modunu oynayıp bitirdiğiniz bir prodüksiyondan öte bir deneyim olacak. Üstelik yalnızca 1,85’e! E daha ne olsun? - Mert

cizgi.png

Hellblade: Senua's Sacrifice

Biliyorum, daha evvel bulduğum her fırsatta övdüm, her fırsatta tavsiye ettim. Lakin artık neredeyse sudan ucuz denilecek bir fiyata inmişken, hala oynamayan varsa onları da bu durumdan kurtaralım istedim :) Oyunun imalat aşamasından final sahnesine kadar her bir aşama için uzun uzun methiyeler düzebilirim. Çok değerli bir toplumsal sorumluluk girişimi olarak kıymetlendirebilir, bir yandan da ses tasarrufu konusundaki muvaffakiyetinin altını kalın bir formda çizebilirim. Psikozun hem oyunun hikayesine hem de oynanış mekaniklerine ne kadar şık bir halde işlendiğini vurgulayabilirim. Biricik Senua’mız, Melina Juergens’in performansını mekana göğe koyamayanlar arasında yanımı alabilirim. Yani övdükçe övebilirim; ancak siz bunları boş verin, alın oynayın, sonra daima birlikte konuşuruz :) - Engin

cizgi.png

Figment

Oyunun tanıtımını okuyunca aslında pek de anlamamıştım temasını: “Garip ve gerçeküstü bir yerküre; başımızda duyduğumuz birçok seste dolaşan en derin niyetlerimizle, dürtülerimizle ve anılarımızla dolu bir yer” diyordu. Fakat Figment hakikaten de bu, başımızın içindeki seslerin, hislerin kendilerini fizikî olarak gösterdiği, bana biraz Bastion, biraz da Psychonauts’u anımsatan bir oyun oldu kendisi. 10 lira fiyatıyla da, oynayanı üzmez. - Eser

cizgi.png

Degrees of Separation

Ember ve Rime isimli kahramanlarımızın, birbirlerine zıt özelliklerinden yararlandıkları, sıcak ve soğuğu kullanıp ketleri aştıkları bir bulmaca-platform oyunu Degrees of Separation. Chris Avellone abimiz ne ara fırsat buluyor da bu kadar oyuna yetişiyor bilemiyorum fakat bu oyunun senaryosuna da bir el atmış kendisi. Seslendirmede de Nier Automata’dan Kira Buckland hizmet almış. Lâtif grafikleri, zevkli co-op oynanışı, masalsı hikayesiyle kıymetlendirme listenizde kendisine nokta bulabilecek oyunlardan. Bir de %85 indirim gördüğünü düşününce, bir bahtı hak ediyor. - Engin

cizgi.png

Thumper

Ritim oyunlarıyla aranız güzelse Thumper’ı aslında duymuşsunuzdur. Mobile de çıkan imalatın öbür ritim oyunlarından farklı olarak size tansiyon vaat ediyor. Uzay böceğini denetim ederek hayli süratli bir halde ritme uyarak kısımları geçmemiz gereken oyun alışılmış ki de leziz müziklere sahip. 7,75 ₺’lik fiyata katiyetle göz atmalısınız. - Mert

cizgi.png

Her Story

Evet biliyorum, Sam Barlow’un yeni oyunu Telling Lies çıktı; o da hoş oyun lakin yalnızca %15 indirim gördü ve aslında onu oynamadan evvel Her Story oynamak daha mantıklı. Hem Barlow’un bu korkunç yaratıcı oynanış mekaniklerine alışmış olursunuz, hem süper bir hikaye deneyimlemiş olursunuz, hem de cüzdanınız yalnızca 4 lira hafiflemiş olur. Şık bir kombo yani. - Eser

cizgi.png

Primordia

Şöyle şık de bir point and click adventure önermeyelim mi? Wadjet Eye’ın en şık oyunlarından biri olan Primordia kişisiz bir geleceği anlatıyor, yerkürenin robotlara ve yapay zekaya kaldığı bir geleceği. Bunu o denli nefis biçimde yapıyor, hikayeyi o denli ince işliyor, o kadar şık bulmacalarla süslüyor ki 7 farklı sonundan birine ulaştığınızda o ana kadar yaşadığınız deneyimin tadı damağınızda kalıyor. Horatio Nullbuilt ismindeki detayı da öğrenmiş olursunuz hem :) - Eser

cizgi.png

Gears 5

Bu yılın başarılı aksiyon oyunlarından birisi olarak önümüze çıktı Gears 5. Hem seri ismine alanında bir toparlanma hamlesi oldu, hem de bizlere şık bir deneyim sundu. Gerek serinin kahramanları arasına yeni bir ismi, Kait Diaz’ı katması gerek yarı-açık yerküre diyebileceğimiz yapısıyla bir yenilenmeyi, hikâye kısmını (büyük oranda) toparlamasıyla da serinin özüne dönüşü temsil ettiğini söylemek mümkün. Multiplayer kısmı da bir munfasıl şık. Esasen alternatiflerine nazaran ucuz bir fiyat etiketine sahipti, bir de %50 indirim gördü. Bu türlü bir oyun için bu türlü bir fiyat… Bence aksiyon severlerin kütüphanelerine eklemeleri için şık bir fırsat. - Engin