Futbolist, Valorant ekibi oyuncularından Sterben'in 6 Ocak tarihinde kontratını tek taraflı feshettiğini ve kadrodan ayrıldığını açıklamıştı. Futbolist ve Sterben ayrılığı pek dostça olmamış ve taraflar karşılıklı olarak kendi bakış açılarından olayları açıklamıştı.
Sterben, Fire Flux Esports ile anlaştı.
Olayların akabinde VCT 2022 Açık Elemeleri’nin birinci haftasında kendisine kadro bulamayarak uğraş edemeyen Sterben, ikinci hafta elemeleri için yayıncı Unlost'un sahibi olduğu Fire Flux Esports'a transfer oldu.
Fire Flux Esports'un Sterben transferini duyurmasının akabinde Futbolist ekibi tekrardan bir açıklama yayınladı.
Fire Flux Esports'un, Sterben transferini açıklamasının akabinde olayların tarafı olan Futbolist bir açıklama yayınladı.
''Son vakitlerde espor gündemini meşgul eden mevzular hem türel açıdan hem de oyun şirketleri nezdinde titizlikle incelenmekte ve takip edilmektedir. Kurulduğumuz günden itibaren bölümü geliştirmeye yönelik yardımcı, destekleyici ve bir ortaya getirici tavrımızdan ödün verilmemiştir. Bununla birlikte espor ekosistemine, rekabete ve fair play'e ziyan veren rastgele bir aksiyonu kabullenmemiz kelam konusu değildir. Gerekli değerlendirmeyi türel sürece, etik dışı hareketleri ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.''
Futbolist'in yaptığı açıklamanın akabinde Sterben cephesinden de açıklama gecikmedi.
Futbolist'in yaptığı açıklamanın akabinde sterben tarafından da açıklama gecikmedi.
''Öncelikle bu süreçte bana gösterdiğiniz tüm takviye için teşekkürler. Dünkü transfer duyurumun akabinde toplumsal medyada üzücü yorumlar gördüm. Eski grubum ile kontratım devam ederken rastgele bir kulüp ile görüşmediğimi açıkça tekrar belirteyim. LFT attıktan sonra birkaç farklı grup ile görüştüm ve kararımı verdim. Ben hangi grubu seçersem seçeyim yeniden kimileri olayın iç yüzünü bilmediği için gittiğim ekibe suçlamalar yapacaktı. Meğer burada olaylar gittiğim ekip değil benim bu süreçte haklı olduğum ve sonuna kadar gitme konusundaki kararlılığımla alakalı. Bu seçim benim kendi meslek tercihim. Kulüpte bir devir geçirdiğim hoş günler hatırına ben yeniden de kontratta yazan cezai kuralı ödeyip ayrılmak istedim. Evvel onaylandı lakin VCT kayıtlarının kapanmasına 1 gün kala vazgeçildi. Bu hareket ile VCT 2022 1. haftasını kaçırdım ve bu olayların daha fazla mesleğimin önüne geçmesine müsaade vermeyeceğim. Bu saatten sonra yalnızca oyunuma ve mesleğime odaklanmak istiyorum. Tekrar tebrik ve sevgi dolu iletileriniz için teşekkür ederim.''
Fire Flux Esports'un Sterben transferini açıklamasının akabinde Futbolist ekibinin sahipleri Sinan Dursunoğlu ve Gözü pek Sünnetçioğlu Twitter üzerinden imalı paylaşımlar yaptı.