Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Stıcky Toffee Pudding Tarifi Resimli

Stıcky Toffee Pudding Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Stıcky Toffee Pudding Tarifi

Resimli Stıcky Toffee Pudding Tarifi

Kek İçin

1 su bardağı hurma (40 adet)
1 nehir kaşığı vanilya ekstresi
1 dere kaşığı karbonat
1 dere kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı sıcak su
¾ su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
40 gram margarin
2 su bardağı un

Toffee Sos İçin

50 gram margarin
200 ml krema
1 su bardağı esmer toz şeker
3 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

Hurmaları yıkayıp sıcak suyun içine atalım ve 5 dakika kaynatalım sonra sıcak sudan soğuk suya alalım ve bir kaç dakika bekleyip, kabuklarını soyalım,çekirdeklerini çıkartalım

Hurmaları 1 su bardağı su ve vanilya ekstresi ile birlikte ocağa yerleştirelim ve 2 dakika süreyle karıştırarak kaynatalım Bu işlermi derin bir kapta yaparsak taşmasını engellemiş oluruz
bu arada fırını 185C ye ayarlayalım ve çalıştıralım

20X30 cm ebatındaki fırın kabımızı yağlayıp bir kenara koyalım Bir kapta margarin ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım
Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edelim
Bu karışıma un,kabartma tozu ve karbonatı eleyerek koyalım

Hurmalı karışımı da ekleyip hafifçe karıştıralım
Kek hamurunu fırın kabına döküp 175C ye ısıttığımız fırında 40 dakika süreyle pişirelim
Ben bu kadar sürede üstünün pozitif kızaracağını düşünerek,ilk 20 dakika fırının altına yakın pişirdikten daha sonra,orta sıraya çıkartıp 20 dakika daha pişirdim

Kek pişerken toffee sosu hazırlayalım
Bunun için tüm malzemeleri karıştırıp ocağa yerleştirelim Kısık ateşte karıştıra karıştra pişirelim Kaynayınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım

Soğurken üstünde oluşan köpükleri kaşıkla alalım
Kek piştikten sonradan dilimleyelim ve soğumuş olan sosu üstüne dökelim Her Tarafta fırına koyup 4 dakika dada pişirelim ve ılık olarak servis yapalım

Eğer benim gibi tek şahsiyet kaplarda sınamak isterseniz sosu dökmeden önce kekin üzerine bıçakla 23 çizik atarak sosun kekin altına dek ulaşmasını sağlamalısınız *

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt