Tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
Renkli, sade ve şık. Bir de eskiyi ve yeniyi eşsiz bir usul oluşturmak için birleştiririm.
Giysinize neler istikamet veriyor?
Sürdürülebilir moda istikamet veriyor. Kullandığım eserleri şuurlu bir formda alıyorum. Bu açıdan Reformation markasını çok takdir ediyorum. Onun dışında Lady Diana’nın spor giysisi, Lee Radziwill ve Loulou de la Falaise’in şekillerini estetik buluyorum. Bana nazaran üslupları kişiliklerini çok hoş yansıtıyor.
Favori tasarımcılarınız kimler?
Jean Paul Gaultier ve Stella McCartney. Jean Paul Gaultier’nin tasarladığı ay ve yıldızlı modülleri sanatsal açıdan çok güçlü buluyorum. Stella McCartney’nin kaliteli ve etik bir formda üretilmiş yapay derili çantalarını ise hem estetik olarak çok beğeniyorum hem de moda dünyasına bilinçlilik açısından bir yenilik getirdiğini düşünüyorum.
Aksesuarlar kelam konusu olduğunda nasıl tercihleriniz olur?
Aksesuarların gereçleri belli güçler içerir, bilhassa taşlı eserler. Bunları öğrenmeye çalışırım ve ona nazaran tercih yaparım. Aksesuar vintage ise hangi periyoda ilişkin olduğunu yani hangi moda sanat akımına ilişkin olduğunu, mümkünse geçmiş öyküsünü öğrenmek isterim.
Şahsî bir tarz tüyosu verir misiniz?
Bedeninizdeki kusur olarak isimlendirdiğiniz tarafları saklamayın. Sizin kişiliğinizi ve ruhunuzu ne yansıtıyorsa o denli giyinin. En değerlisi kendiniz için bedeninizle ve diğerleriyle barışık olmaya çalışın. Bunun dışında kendinizi siyah renkle kısıtlamayın. Renklerin farklı ruh hallerimizi yansıttığına inanıyorum. Renklerin psikolojimiz üzerinde çok tesiri vardır ve bunu göz önünde bulundurabilirsiniz.
Asla giyinmem dediğiniz?
Bir hayvanın moda ismine eziyet çekmesi saçmalık ve bilinçsizliktir. Yani yeni üretilmiş hayvansal kökenli kıyafet giymem. Tıpkı vakitte (bu markalara dayanak olmamak amacıyla) “fast fashion” yani etik bir formda üretilmemiş kıyafet almam.
Bugüne kadar aldığınız en âlâ moda tavsiyesi?
“Kendi kişiliğini ve üslubunu keşfedebilmek için istediğini giy, kendin anlayacaksın zamanla”.
Yazı: Serli Gazer Boyacı
ELLE Türkiye Haziran 2021 sayısından alınmıştır.
Dudak balmı, 130 TL
Dudak parlatıcısı, 148 TL
Ruj, 115 TL,
hepsi GLOSSIER
Yüz temizleyicisi,
296 TL,
YOUTH PEOPLE
Gold kolye,
2200 TL,
LANVIN/VINTAGE AND SPIRITS
Logolu broş, 4500 TL,
kare küpe, 4500 TL,