Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Strateji Nedir?

Strateji Nedir?
0
95

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Klorlu suya maruz kalmanın astıma neden eden olan bir fazla faktörden biri olduğu söylenmektedir Klorlanmış suda sık sık yüzmek evvelden var olan astımı alevlendirebilmektedir Klorlanmış suyun astım hastalığını nasıl etkilediğini merak ediyorsanız okumaya devam edin Sudaki klor astımı tetikler mi? Bir Takım araştırmalar klorlanmış suyun potansiyel astım tetikleyicisi olduğuna dair inandırıcı sonuçlar ortaya çıkarmıştır Hepimiz yüzmenin mükemmel bir kardiyo egzersizi olduğunu biliyoruz, ama her gün klorlu havuzlarda yapıldığında sonunda astıma da açan akciğer dokusuna hasar verebilmektedir Yani, astım hastaları klorlu suda yüzerken semptomlarında kötüleşme yaşamaları muhtemeldir Klor ve astımın neden iyi bir ikili olmadığını altında açıklayacağızhttp:bilgilihocamcominternaldatasstratejinedir5c36265b6aef8alt 6275respirationeffects 300 225 Klorlu Su ve Astım: Klorlu suyun astım semptomlarına neden olabileceği veya kötüleştirebileceğini düşünmeyenler öncelikle yaşanan şu olayı göz önünde bulundurmalı 2000 Olimpiyatları ’nda ABD ’yi temsil eden yüzme takımının takım yöneticisi, karşı taraf takımları sevinçten havalara uçuracak bir duyuru yaptı Takımının %25 ’inin astım tanısı aldığını ve uygun olmadığını açıkladı Yüzücülerin tamamı ciddi astım sorunu yaşamasa da, bu izah etme klor ve astım hastalığı riski konusuna uyarı çekti Temelde klor dezenfektan bir maddedir ve dolayısıyla, zararlı mikropları imha etmek için yüzme havuzlarına ilave edilmektedir Ama sudaki klorun yüzücülerin ter, tükrük, kıl folikülleri, deri hücreleri, kozmetik ve hatta idrarları ile birleşerek “trihalometanlar (THM) olarak bilinen kimyasal bileşikler oluşturmakta olduğu gözlenmiştir Klorun su ile reaksiyona girmesi ile de oluşan THM ’ler, astıma niçin olabilen ve kötüleştirebilen kimyasallardır Eğer yüzücü havuz suyunu içmiyorsa, bu kimyasallar nasıl akciğerlere erişebilir? Bu sorunun cevabı oldukça kolay, bu kimyasallar katı ya da akıcı halde olmasına karşın, su yüzeyine ulaştıklarında buharlaşan ülkü gelirler Buharlaşan ayla geldiklerinde zahmetsizce hava ile birleşirler ve yüzerken çoğu kez solunurlar Yani, hava bu kimyasalları akciğerlere içeren bir taşıyıcı olarak hareket etmektedir Klorlu suyun buharının uyumlu olarak solunduğunda astıma niçin olabileceğini söyleyebiliriz Bu kimyasallara sık bir maruz kalma, solunum yolu mukozasında iltihaba yol açar ve sonunda astım semptomlarının tetiklenmesi ile sonuçlanır Kimyasalların inhalasyonu hava yollarının daralmasına yol açan ve sonra astıma niçin olan iltihabik cevabı tetikler Her geçen gün çoğalan sayıda can kurtaranların ve yüzme antrenörlerinin astım belirtileri hakkında davacı olmasına şaşırmamak gerekir İşleri gereğince havuzun içinde yada yakınında uzun zaman kalmaları gerekmektedir Bu da bir şekilde kimyasallara maruz kalma sürelerini uzatır ve astım hastalığına aleyhinde güçsüz ışık halkası getirirhttp:bilgilihocamcominternaldatasstratejinedir5c36265bbf3e0alt 6275homeswimmingpoolspawaterphcl2chlorinetestera428b 288 288 Başka bir çalışmada ise, alerjiye sağduyu kişilerde klorlu suyun astım geliştirme riskinin daha yüksek olduğu tespit edilmiştir 1318 yaş grubunda takriben 850 çocuğun katıldığı alıştırma Belçikalı bilim adamlarının gözetiminde gerçekleştirilmiştir Araştırmanın sonucunda alerjilere aklıselim olan ve klorlu suda yüzen çocukların astıma yakalanma şansının daha yüksek olduğu gösterilmiştir Çalışma sonucunda keza yaşamları süresince 1000 saatten fazla süreyi klorlanmış havuzlarda geçiren çocuklarda astım geliştirme riskinin 15 kat artı olduğu gösterilmiştir Klorlu havuzlarda yüzmenin sıhhat tehlikeleri göz önüne alındığında, havuz suyunu temizlemenin başka bir yolu var mıdır? Belçikalı bilim adamlarının rekabetçi yüzücüler için iyi bir haberi var! Bütün katılımcıların durumunu çözümleme ettikten sonradan bilim adamları, bakır veya gümüş esaslı dezenfektanlarla havuzların temizlenmesinin afiyet üstünde herhangi bir olumsuz etkisi olmadığı sonucuna varmıştır Daha spesifik almak gerekirse, gümüş bakır bazlı dezenfektanlar içeren yüzme havuzlarında yüzen dinç bireylerin solunum bozukluklarından felakete uğramış olması olası değildir Klor ve bakır gümüş iyonlarını bir arada içeren dezenfektanlar uygulamak da iyi bir seçenektir Bu usul havuzlardaki klor konsantrasyonunu düşürerek, etkili bir şekilde astım riskini azaltmaya asistan olmaktadır Klorun Emrindeki Etkileri: Klor kimsesiz stabil değildir ve böylece her zaman bir alaşım formunda, en yaygın olarak da sodyum klorid ve sodyum hipoklorit olarak bulunur Yüzme havuzlarına ek edilen genel olarak sodyum hipoklorittir Suya ek edilen klor bakterileri öldürür ve bizleri su kaynaklı hastalıklardan korur buna karşın, buharının toksik olduğu söylenmektedir Klor gazı zehirlidir ve solunduğunda solunum hasarını tetikleyebilir Çok uzun zaman klor gazı solunması ölüme deha neden olabilir Havuz suyunda yer alan fazla fazla klor gözleri ve burnu da tahriş edebilir Klorlu suda yüzmenin en sık görülen ast etkilerinden biri de gözlerde oluşan kızarıklıktır Küçük çaplı araştırmalar klorlu havuzlarda yüzmenin ve hatta klorlu su ile jurnal banyo yapmanın dağıtılmış kanser türlerinin riskini artırdığını göstermektedir Klorlu havuzların astım krizine önemli bir katkısı olduğunu tasdik eden detaylı bir araştırma olmadığını aklınızda bulundurun yine de klorlu havuzlarda uzun vakit vakit geçiriyorsanız itinalı olmalısınız Yüzücülerin yüzme havuzuna girmeden önce bir duş almaları nasihat edilir Yerinde bir duş, zararlı kimyasal bileşikler meydana getirmek üzere klor ile birleşen ölü cilt hücrelerinin çoğunu ortadan kaldıracaktır Yüzme havuzlarına ahenkli olarak taze su eklemek THM kimyasallarına maruz kalmayı azaltacaktır Minik çocukların yüzme havuzlarına idrar yapma alışkanlığı olabilmektedir böylece ebeveynler, küçük çocuklarını mümkün olduğu değin sık tuvalete götürmelidir Litaratür: http:wwwbuzzlecomarticlesdoeschlorineinwaterboostasthmahtml sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur

858,496Konular
981,606Mesajlar
29,708Kullanıcılar
beytoo7kSon üye
Üst Alt