Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunan Timothy Ash, "Albayrak dış aktörlerden yardım alma ihtimali üzerinde durmadıklarını tabir etti. IMF ve Fed'den bahsettiğini iddia ediyorum. Bu aptalca duruyor zira IMF'nin süratli finans sağlama aracı hiçbir kondisyon olmadan verilen 6 milyar dolar manasına gelebilir" yazdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "IMF programı başta olmak üzere ülkemizi minnet altına sokacak hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. Türkiye’yi yine bu cendereye sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." diye konuşmuştu.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün yaptığı açıklamada, "Hiçbir milletlerarası kurumdan takviye istemeden süreci yönetiyoruz" demişti.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da geçen günlerde yaptığı açıklamalarda, "Böyle bir gündemimiz yok. IMF diye bir gündemimiz yok. Geçen G20 Zirvesi'nde IMF Liderinin, bütün G20 önderleriyle birtakım değerlendirmeleri oldu. Dünya iktisadında bir daralmanın olacağını ve bu mevzuda adım atmaya hazır olduğunu yeni krediler açmaya hazır olduğunu orada söz etti. Global iktisadın toparlanmasına katkı manasında IMF, Dünya Bankası, G20 ülkeleri milletlerarası kurum ve kuruluşlar hem de ülkeler alışılmış üzerlerine düşen misyonlarını yerine getirecekler. Ancak Türkiye'nin IMF ile bir muahede yapmak üzere bir şey gündeminde yok" diye konuşmuştu.
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) İdare Heyeti Başkanı Simone Kaslowski, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda, "Şimdi IMF, yeniden Fed ile işbirliği içerisinde, Fed’in direkt muahede yapmadığı ülkelere likidite sağlamak için yeni bir para takası düzeneği kuruyor. Bu alışkın olduğumuz usulde bir IMF paketi değil. Borç da değil. Kısa vadede likidite sağlayacak bir takas" tabirlerini kullanmıştı.
Geçen hafta Reuters'a konuşan Türk yetkililer, Ankara'nın Memleketler arası Para Fonu (IMF) ile bir muahede yapmayı düşünmediğini, zira halkın fon hakkında negatif bir algıya sahip olduğunu belirtti.
Öte yandan yetkililer, Ankara'nın mümkün olursa ABD Merkez Bankası'ndan fon bulma konusunda kararlı olduğu belirtildi.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.