Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

STS Başvuru Kılavuzu

STS Başvuru Kılavuzu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
STS Dilekçe Kılavuzu 2019,2019 seviye tesbit sınavı,sts tatbik tarihi 2019, 2019 sts başvuruları

2019 STS Dilekçe Kılavuzu

Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Eşitlik Yönetmeliği Gereğince Yapılacak Olan Seviye Saptama Sınavı (STS) 1Aşama Başvuru kılavuzu yayınlandı 2019 STS Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz

Dilekçe Kılavuzu 31012019

Aday Data Formu

Başvuru Formu İşleminde Adayların İzleyeceği Yol

Başvuru Merkezleri

Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Eşitlik Yönetmeliği uyarınca yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı (STS), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Öğrenci Seçme ve Koyma Merkezi (ÖSYM) göre yapılacaktır

STS ’ye, yurt dışarıda lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak diploma eşitlik belgesi elde etmek üzere Yükseköğretim Kuruluna başvuran ve STS ’ye girmesine karar verilen adaylar başvurabilir

2019 STS ’de YÖK tarafından sınav yapılacak alanlar: Gövde Eğitimi ve Spor, Biyoloji, Diş Hekimliği, Fizik, Hukuk, İktisat, Irtibat, İşletme, Ulus Yönetimi, Kimya, Matematik, TürkçeTürk Dili ve Edebiyatı, Mühendislik, Mimarlık, Tarih, Milletlerarası İlişkiler, Veterinerlik ve diğer alanlar

2019 STS ’de ÖSYM tarafından sınav yapılacak alanlar: Öğretmenlik Meslek Bilgisi ve Tıp

YÖK tarafından sınav yapılacak alanlarda STS ’ye başvurular, 1 Safha sınavı için 31 Ocak–11 Şubat 2019 tarihleri arasında, 2 Faz sınavı için 21 Mart – 31 Mart 2019 tarihleri arasındadır

ÖSYM göre sınav yapılacak alanlarda STS ’ye başvurular, 1 Aşama sınavı için 31 Ocak–9 Şubat 2019 tarihleri arasında, 2 Aşama sınavı için 4 Nisan – 13 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacaktır

STS'ye başvuracak adaylar; 2019 STS Kılavuzu ile Namzet Data Formuna ÖSYM'nin wwwosymgovtr ile YÖK ’ün Yükseköğretim Kurulu Asıl Sayfa internet adresinden başvuru formu tarihleri içerisinde ulaşabilirler Rehber basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır

ÖSYM tarafından yapılacak sınavların 1 Aşaması 13 Mart 2019 tarihinde, 2 Aşaması 29 Mayıs 2019 tarihinde Ankara ’da yapılacaktır YÖK tarafından yapılacak sınavların 1 ve 2 Aşamasına ait tarih ve sınav yeri bilgileri STS Kılavuzunda belirtilmiştir

Imtihan ve başvuruların nasıl yapılacağına ait ayrıntılı bilgi 2019STS Kılavuzundan edinilebilir

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur *

858,496Konular
981,884Mesajlar
29,921Kullanıcılar
essekbaba31Son üye
Üst Alt