Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şu Altı Şeye Söz Verin...

Şu Altı Şeye Söz Verin...

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çalışan hanımların en büyük sorunu evlerine yorgun argın geldikten sonra birde evde eşlerinin onlara yarım etmemesi Peki, Peygamber Efendimiz eşlerine nasıl yardım ederdi?

Mehmet Paksu'nun yazısı

Yazarımız Mehmet Paksu; Sorularınızı yanıtlıyor ve sorunlarınıza çözüm üretiyor

Ben çalışan bir bayanım Ev işlerinde eşimin yardım etmesini bekliyor ve bunu ondan istiyorum ama o bunların benim görevim olduğunu, bu konuda yardımcı olmayacağını söylüyor Bu hususta eşime yaklaşımım nasıl olmalı? (Rumuz: Pınar)

Hayat müşterekderler Ev içinde her şeyde ortaklık ve paylaşım vardır Madem her ikiniz de çalışıyorsunuz, günün büyük bir kısmını evin dışında geçiriyorsunuz, belki de eve aynı saatlerde geliyorsunuz Her ikiniz de yorulmuşsunuz, dinlenmeye ihtiyacınız var
Yok, siz hem işe gideceksiniz hem de akşam gelince ev işleri yapacaksınız, buna ne vücut tahammül eder ne de ruhunuz kaldırır Bir de çocuklarınız varsa, zaten başınızı kaşıyacak vaktiniz olmaz
Aslına bakılırsa siz çalışarak bir fedakârlık yapıyorsunuz Evin bütçesine katkıda bulunmakla bir artı değerüretiyorsunuz Çünkü evin umuru erkeğin üzerinde olduğu gibi, sizin geçiminiz de eşinizin üzerindedir
Bu hem Kur'ân'ın bir emridir hem de uygulamada Peygamberimiz'in sünnetidir Ayetin hükmü çok açık:
Annelerin yiyecek ve giyeceklerini uygun şekilde karşılamak babaya düşer(Bakara, 2:233)
Eşi Hz Aişe'nin anlattığına göre, Peygamberimiz ev işlerinde hanımlarına yar*dımcı olurdu Elbisesini yamar, ayakkabılarının söküklerini diker, ev süpürür; deveyi bağlar, yemler, koyun*ları sağar; alış verişi kendisi yapar, aldıklarını ken*disi taşırdı
Peygamberimiz'in örnek oluşu, inanan insana bir ölçü olduğu gibi, karı kocanın iş hayatında bulunduğu modern toplumlarda ev işlerinin bir paylaşım içinde yürümesi de artık vazgeçilmez bir zorunluluk haline gelmiştir
Erkekten yemek yapması, çamaşır yıkaması her zaman beklenmese bile, sofranın kurulmasında, evin tertip düzeninde, çocukların bakımında eşine destek olması pekâlâ mümkün
Erkeğin bu desteği aynı zamanda eşine olan sevgisini de ortaya koyar
Söylenmesi ne kadar uygundur bilemem ama aynı yastığa baş koyduklarında yorgun bir hanımdan nasıl bir ilgi ve yakınlık bekleyecektir?

Moral bozukluğu nasıl giderilir?

Benim eşimin psikolojik sorunları var Doktorlara götürdüm fakat çok fazla bir sonuç alamadık O kadar çok yardımcı olmama rağmen bir gün iyi iki gün kötü Hep bir moral bozukluğu var Ne yapmalıyım? (Rumuz: Şaziye)

Eşinizin en önemli moral kaynağı sizsiniz Onu en iyi siz tanıyorsunuz, en iyi siz anlıyorsunuz, en iyi siz dinliyorsunuz
Derdini size açar, sırlarını sizinle paylaşır, geleceğini ve ümitlerini sizinle yaşar
Dinleme sabrını gösterdikçe, sorunlarına kulak verdikçe; onunla bütünleştikçe ve hayatınızı onun hayatıyla ayakta gördükçe sizi kendisinden bir parça olarak görecektir
Sizin kendisini bırakıp gitmeyeceğinizi biliyor mu? Her halükârda sizi hep yanı başında göreceğinden emin mi? Hayata sizinle bağlı olduğundan en küçük bir şüphesi var mı?
Öncelikle bu yeter Çünkü sırtını emin bir yere yaslamış, gönlünü kendisinden şefkatli bir gönle vermiştir
Bunun sıcaklığı, bunun canlılığı ve bunun güveni ona dünyaları bahşeder
Anlattıklarımı yaptığınızdan, bu şekilde hareket ettiğinizden eminim Yoksa bu kadar dert edinmez, bu kadar çaresizlik içinde kıvranmazdınız
Fakat ne kadar doktora giderseniz gidin, manevi yönü yeterli bir psikiyatr eşinizin ruh dünyasını kavrayınca, özellikle iç âlemini tanıdıkça hem kalıcı bir moral verecektir hem de tedavi ederek gözetimi altına alacaktır
Bu arada Kur'ân sesi dinletin Çünkü Kur'ân şifa iksiriyle doludur, kalbini yüce âlemlere açar
Peygamberimiz'in özel bir duası olan Cevşeni Kebir bir dua hazinesidir, içindeki darlığa ve bunalıma çare olur
Bir de Lem'alar kitabında yer alan ve 25 devayı içinde bulunduran Hastalar Risalesini birlikte okursanız hastalığın manasını anlayarak sabrınızı artırdığınız gibi daha beterinden uzak kaldığınız için şükrünüzü anlamlandırırsınız

Soru ve sorunlarınız için; email*protected adresine mail gönderebilirsiniz

BUGÜN

858,497Konular
982,564Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt