Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su Böreği (Bayrama Özel)

Su Böreği (Bayrama Özel)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Su Böreği (Bayrama Özel) Tarifi İçin Malzemeler

*5 yumurta
*Tuz
*AldIğı kadar un

İç malzemeleri;


*Erzurum civil peyniri yaklaşık (250 gram)
*Maydanoz
*Tereyağı (250 gram)

Su Böreği (Bayrama Özel) Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar herkese iyi bayramlar??
Sizlere annemden öğrendiğim su böreği tarifini vereceğim Biraz yorucu zahmetli olabilir ama mükemmel bir lezzet
Öncelikle bu malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu 10 bezeye ayırıyoruz ve 1 saat falan dinlenirse güzel olur
Bu arada iç malzemesini hazırlayabiliriz
Yarım demet maydanozu doğruyoruz ve peynirlerimizi ekliyoruz
Tereyağını eritip hamurlarımızın arasına süreceğiz bu işlemi her katmanda yapacağız
Evet hamurlarımızı açmaya başlıyoruz Tepsimizin ölçüsünde açmamız gerekiyor
İlk yufkayı haşlamadan tepsinin dibine yerleştiriyoruz ve tereyağını sürüyoruz
Diğer yufkaları kaynar suda haşlayıp sonra soğuk suda dinlendiriyoruz Suların içinde bir 30 saniye durması gerekiyor
Altta 5 yufka olduktan sonra iç harcını güzelce döküyoruz ve diğer yuflararıda haşlayıp tereyağını sürdükten sonra böreğimizi fırına gönderebiliriz 200 ° de önceden ısıtılmış fırında yüzü kızarana kadar pişecek Sonra servise hazır ?
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun??
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt