iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği (Bayrama Özel) Tarifi İçin Malzemeler
*5 yumurta
*Tuz
*AldIğı kadar un
İç malzemeleri;
*Erzurum civil peyniri yaklaşık (250 gram)
*Maydanoz
*Tereyağı (250 gram)
Su Böreği (Bayrama Özel) Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar herkese iyi bayramlar??
Sizlere annemden öğrendiğim su böreği tarifini vereceğim Biraz yorucu zahmetli olabilir ama mükemmel bir lezzet
Öncelikle bu malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu 10 bezeye ayırıyoruz ve 1 saat falan dinlenirse güzel olur
Bu arada iç malzemesini hazırlayabiliriz
Yarım demet maydanozu doğruyoruz ve peynirlerimizi ekliyoruz
Tereyağını eritip hamurlarımızın arasına süreceğiz bu işlemi her katmanda yapacağız
Evet hamurlarımızı açmaya başlıyoruz Tepsimizin ölçüsünde açmamız gerekiyor
İlk yufkayı haşlamadan tepsinin dibine yerleştiriyoruz ve tereyağını sürüyoruz
Diğer yufkaları kaynar suda haşlayıp sonra soğuk suda dinlendiriyoruz Suların içinde bir 30 saniye durması gerekiyor
Altta 5 yufka olduktan sonra iç harcını güzelce döküyoruz ve diğer yuflararıda haşlayıp tereyağını sürdükten sonra böreğimizi fırına gönderebiliriz 200 ° de önceden ısıtılmış fırında yüzü kızarana kadar pişecek Sonra servise hazır ?
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun??
*5 yumurta
*Tuz
*AldIğı kadar un
İç malzemeleri;
*Erzurum civil peyniri yaklaşık (250 gram)
*Maydanoz
*Tereyağı (250 gram)
Su Böreği (Bayrama Özel) Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar herkese iyi bayramlar??
Sizlere annemden öğrendiğim su böreği tarifini vereceğim Biraz yorucu zahmetli olabilir ama mükemmel bir lezzet
Öncelikle bu malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu 10 bezeye ayırıyoruz ve 1 saat falan dinlenirse güzel olur
Bu arada iç malzemesini hazırlayabiliriz
Yarım demet maydanozu doğruyoruz ve peynirlerimizi ekliyoruz
Tereyağını eritip hamurlarımızın arasına süreceğiz bu işlemi her katmanda yapacağız
Evet hamurlarımızı açmaya başlıyoruz Tepsimizin ölçüsünde açmamız gerekiyor
İlk yufkayı haşlamadan tepsinin dibine yerleştiriyoruz ve tereyağını sürüyoruz
Diğer yufkaları kaynar suda haşlayıp sonra soğuk suda dinlendiriyoruz Suların içinde bir 30 saniye durması gerekiyor
Altta 5 yufka olduktan sonra iç harcını güzelce döküyoruz ve diğer yuflararıda haşlayıp tereyağını sürdükten sonra böreğimizi fırına gönderebiliriz 200 ° de önceden ısıtılmış fırında yüzü kızarana kadar pişecek Sonra servise hazır ?
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun??