Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su Böreği (Erzurum)

Su Böreği (Erzurum)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Su Böreği (Erzurum) Tarifi İçin Malzemeler

*6 adet yumurta
*Yarım bardak su
*Tuz
*Maydanoz
*Civil peynir
*Tereyağ
*Aldığı kadar un

Su Böreği (Erzurum) Tarifi Yapılışı 6 tane yumurta mızı kırıyoruz ,ardından tuzu ve suyu katıyoruz karıştırıyoruz ardından unu muzu eleyerek yavaş yavaş ekliyoruz, kulak memesi bir hamur olacak hamurumuzu 1 saat dinlendiriyoruz Dinlenen hamurumuzu 10 beze yapıyoruz ve tepsi büyüklüğünde açmaya başlıyoruz hepsini açtıktan sonra (((mutfak çok sıcak olmasın açtığımız hamurlar yapışabilir))) bir tencere sıcak su kaynatıyoruz suya iki kaşık tuz ekleyelim )), ayrı kaba da soğuk suyumuzu alıyoruz yufkaları haşlayıp ardından soğuk suya atıyoruz elimizle suyunu sıkıp ardından yağlanmış tepsimize sarıyoruz, *(*her tepsiye sardığımız hamurları eritilmiş tereyağ katıyoruz)),5 yufkayı da aynı yaptıktan sonra sonra arasına peynir ve maydanozunu koyuyoruz ,geri kalan 5 yufkayı da tamamladıktan sonra tepsimizin üzerine 4 5 kaşık tereyağını gezdiriyoruz, fırına atıp üzeri ve altı aynı kızarana kadar bekliyoruz
Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,954Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt