iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği (Hakiki) Tarifi İçin Malzemeler
*6 yumurta
*67 çay bardağı un
*2 yemek kaşığı su
*2 yemek kaşığı limon suyu
*1 tatlı kaşığı tuz
İçine;
*400 gram beyaz peynir veya lor
*Yarım demet maydanoz
Su Böreği (Hakiki) Tarifi Yapılışı Hamuru yavaşça yarım saat yoğurun 12 parçaya bölün Bezelerin altlarına un serp ve teker teker aç Kurumasın diye arasına un serp ve 4 katla Büyük tencerede tuzlu su kaynat Diğer tencereye soğuk su koyun Küçük tavada tereyağı erit Açılan hamurların 6 sı altına serilcek 6 sı üste serilecek Eğer sıcak tenceren küçükse yufkaları ortadan ikiye bölüp te atabilirsiniz Hazırlanan yufkaları ilk önce sıcak suya bastırın sonra şoklanması için soğuk suya batırın Tepsiye hafif buruşturarak diz üstüne hep tereyağı gezdir 6 kat yaptıktan sonra maydanozlu peyniri yay tekrar 6 kat aynısını yapın Son olarak tereyağı üstüne sür 200 derecede yarım saat pişirilir
*6 yumurta
*67 çay bardağı un
*2 yemek kaşığı su
*2 yemek kaşığı limon suyu
*1 tatlı kaşığı tuz
İçine;
*400 gram beyaz peynir veya lor
*Yarım demet maydanoz
Su Böreği (Hakiki) Tarifi Yapılışı Hamuru yavaşça yarım saat yoğurun 12 parçaya bölün Bezelerin altlarına un serp ve teker teker aç Kurumasın diye arasına un serp ve 4 katla Büyük tencerede tuzlu su kaynat Diğer tencereye soğuk su koyun Küçük tavada tereyağı erit Açılan hamurların 6 sı altına serilcek 6 sı üste serilecek Eğer sıcak tenceren küçükse yufkaları ortadan ikiye bölüp te atabilirsiniz Hazırlanan yufkaları ilk önce sıcak suya bastırın sonra şoklanması için soğuk suya batırın Tepsiye hafif buruşturarak diz üstüne hep tereyağı gezdir 6 kat yaptıktan sonra maydanozlu peyniri yay tekrar 6 kat aynısını yapın Son olarak tereyağı üstüne sür 200 derecede yarım saat pişirilir