Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su Böreği (Kolay Su Böreği , Peynirli Su Böreği)

Su Böreği (Kolay Su Böreği , Peynirli Su Böreği)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Su Böreği (Kolay Su Böreği , Peynirli Su Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım demet maydanoz
*Beyaz peynir (oranı isteğe bağlı bir tepsi için ben yarım kalıp kullandım)
*1 küçük çorba kasesi zeytinyağı yada sıvı yağ
*4 yumurta
*2 su bardağı yoğurt
*1, 5 su bardağı su
*1 kiloya yakın un oran artabilir undan ve markadan farklılık gösterebiliyor
*2 tatlı kaşığı tuz

Su Böreği (Kolay Su Böreği , Peynirli Su Böreği) Tarifi Yapılışı
Un, yumurta, yoğurt ve su ve tuz yoğrularak kulak memesi kıvamında hamur haline getirilir Mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturulup tepsiye dizilir, benim hamurumdan 26 beze çıkıyor Hamurlar incecik açılır ve temiz bir çarşaf sofra bezine serilir, az kuruması beklenir sonra derin bir tencerede kaynayan suyun içine 2 yemek kaşığı tuz atılır ve bir tane derin kaba da soğuk su koyulur Ocakta ikisi yan yana koyulur sıcak suda haşladığımız hamuru bir kevgir yardımı ile alıp soğuk suya koyarız Sonra tezgaha serdiğimiz temiz örtüye alarak suyunu siler tepsiye yerleştiririz Üzerine 1 yemek kaşığı yağımızı döker ve fırçayla yayarız, bu işlemi 13 hamura kadar yapar, arasına peynirli maydanozlu harcımızı koyarız ve sonra üzerine geri kalan 13 hamuru da aynı şekilde yerleştiririz Ben tepsiyi iyice yağlıyorum ve en alttaki hamuru haşlamadan direk koyuyorum Çıtır olsun tabanı diye 180200 derecede 20 dk kadar zamanda pişiyor Yapacak herkese kolaylıklar diliyorum, uzun gelebilir ama basit bir tarif Şimdiden ellerinize emeğinize sağlık afiyet olsun efendim *

858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt