iltasyazilim
FD Üye
Su böreği tarifi istiyorum su böreği nasıl yapılır malzemeleri nelerdir
Cevap: Su böreği malzemeleri nelerdir?
Malzemeler
5 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından yetkisiz ılık su
yeteri kadar un
iç harcı:
250gr kıyma
2adet soğan
1tutam maydanoz
1çay kaşığı karabiber
2yemek kaşığı istikrarsız yağ
yufkaların haşlanması için:
bir tencere kaynar su
1 tencere soğuk su
2 tatlı kaşığı tuz
bezemek için az susam ve çörek otu
Yapılışı
Yumurta, tuzlu, un ve suyumuzu yoğurup hamur elde ediyoruz 2si diğerlerinden büyük edinmek şartıyla 8 adet beze elde ediyoruz
İç harcı için kıyma ve yağımızı etler suyunu çekene kadar ocakta pişiriyoruz Pişice küp küp doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz Onları kavurup ocagın altını kapatıyoruz maydanoz az tuzlu karabiberimizi ekleyip karıştırıyoruz
Büyük zirve tepsimize yarım çaybardagı dek sıvıyag gezdirip çörek otu ve susam serpiyoruz
Bezelerimizi un yardımıyla 2 tanesini tepsiden büyük digerlerini tepsimizin büyüklügünde açıyoruz Açtıklarımızı teker teker temiz bezlerin üzerine koyuyoruz kuruması için büyük olanlardan birini tepsimize dolgun şekilde seriyoruz diğerini kağıtla birlikte katlayarak sarıyoruz Bunu kurumaması için yapıyoruz
Tenceye su koyup kaynatıyoruz İçine tuz atıyoruz Yufkalarımızı üstteki tepede koyup 4e kesiyoruz Bir yarısını alıp sıcak suya atıyoruz Süzgeçle çıkarıp soğuk suya daldırıp salata tahtası yada herhangi düz bişeyin üzerinde soğuk sudan aldığımız hamuru elimizle düzleyerek fazla suyunu itiyoruz tepsimize taban yaptıgımız yufkamızın üzerine seriyoruz Diğerleri de bu şekilde haşlayıp seriyoruz böylece benzeri katımız dolmuş oluyor
Hazırladığımız kıymalı harcı her yerine eşdeğer şekilde yayıyoruz Daha Sonra diğer sanki yufkalarımızı haşlayıp aynı şekilde tepsimize döşüyoruz kağıda sardığınız büyük yufkamızı tepsimize hafif kıvrımlar yaparak seriyoruz Daha Sonra bıçakla birkaç delik açarak ocağımızın tüm ateşlerini kısık olarak açarak döndüre döndüre ve altını bıçakla teftiş ederek pişiriyoruz
Pişince üstüne kağıt seriyoruz Sonradan tepsimizin büyüklügünde bir tepsi kapatarak daha alçak üstteki yapıyoruz her tarafta pişirdiğimiz tepsimizi yağlayarak diğer tepsimize aktardıgımız böregimizi pişirecegimiz tepsiye yavaşca tepsiyle iterek aktarıyoruz ateşimizi baştan yakarak böreğimizin altını pişiriyoruz Dilimleyerek servis yapınURL *
Cevap: Su böreği malzemeleri nelerdir?
Malzemeler
5 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından yetkisiz ılık su
yeteri kadar un
iç harcı:
250gr kıyma
2adet soğan
1tutam maydanoz
1çay kaşığı karabiber
2yemek kaşığı istikrarsız yağ
yufkaların haşlanması için:
bir tencere kaynar su
1 tencere soğuk su
2 tatlı kaşığı tuz
bezemek için az susam ve çörek otu
Yapılışı
Yumurta, tuzlu, un ve suyumuzu yoğurup hamur elde ediyoruz 2si diğerlerinden büyük edinmek şartıyla 8 adet beze elde ediyoruz
İç harcı için kıyma ve yağımızı etler suyunu çekene kadar ocakta pişiriyoruz Pişice küp küp doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz Onları kavurup ocagın altını kapatıyoruz maydanoz az tuzlu karabiberimizi ekleyip karıştırıyoruz
Büyük zirve tepsimize yarım çaybardagı dek sıvıyag gezdirip çörek otu ve susam serpiyoruz
Bezelerimizi un yardımıyla 2 tanesini tepsiden büyük digerlerini tepsimizin büyüklügünde açıyoruz Açtıklarımızı teker teker temiz bezlerin üzerine koyuyoruz kuruması için büyük olanlardan birini tepsimize dolgun şekilde seriyoruz diğerini kağıtla birlikte katlayarak sarıyoruz Bunu kurumaması için yapıyoruz
Tenceye su koyup kaynatıyoruz İçine tuz atıyoruz Yufkalarımızı üstteki tepede koyup 4e kesiyoruz Bir yarısını alıp sıcak suya atıyoruz Süzgeçle çıkarıp soğuk suya daldırıp salata tahtası yada herhangi düz bişeyin üzerinde soğuk sudan aldığımız hamuru elimizle düzleyerek fazla suyunu itiyoruz tepsimize taban yaptıgımız yufkamızın üzerine seriyoruz Diğerleri de bu şekilde haşlayıp seriyoruz böylece benzeri katımız dolmuş oluyor
Hazırladığımız kıymalı harcı her yerine eşdeğer şekilde yayıyoruz Daha Sonra diğer sanki yufkalarımızı haşlayıp aynı şekilde tepsimize döşüyoruz kağıda sardığınız büyük yufkamızı tepsimize hafif kıvrımlar yaparak seriyoruz Daha Sonra bıçakla birkaç delik açarak ocağımızın tüm ateşlerini kısık olarak açarak döndüre döndüre ve altını bıçakla teftiş ederek pişiriyoruz
Pişince üstüne kağıt seriyoruz Sonradan tepsimizin büyüklügünde bir tepsi kapatarak daha alçak üstteki yapıyoruz her tarafta pişirdiğimiz tepsimizi yağlayarak diğer tepsimize aktardıgımız böregimizi pişirecegimiz tepsiye yavaşca tepsiyle iterek aktarıyoruz ateşimizi baştan yakarak böreğimizin altını pişiriyoruz Dilimleyerek servis yapınURL *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.