Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su Böreği Tadında Nefis Bir Börek Kapama

Su Böreği Tadında Nefis Bir Börek Kapama

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Su Böreği Tadında Nefis Bir Börek Kapama Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet yufka

Sosu için ;

*4 yumurta
*Yarım su bardağından biraz eksik zeytinyağı
*Yarım su bardağı su
*50 gram tereyağı eritilmiş

İç harcı için;

*200 gram peynir veya lor
*Maydanoz
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz

Su Böreği Tadında Nefis Bir Börek Kapama Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcı ve sosu hazırlanır İç harcı için tüm malzemeler karıştırılır Ben iç harca lor koydum Peynir olursa dağılmaz Sosu için de tüm malzemeler bir kaba eklenir Çatal yardımıyla boza kıvamında olacak biraz karıştırsanız yeterlidir
Daha sonra,
Yağlanmış tepsiye bir yufkayı şekildeki gibi yerleştiriyoruz İçine bir yufkayı daha büzerek yerleştiriyoruz ve üzerine sostan döküyoruz Tekrardan üzerine bir yufkayı daha büzerek koyuyoruz Şimdi üzerine biraz sostan ekledikten sonra tüm iç harcı içine boşaltıyoruz Üzerine bir yufkayı daha büzerek kapatıyoruz Yufkanın yan taraflarında da parçalar var onları da kenarlara büzüyoruz ve üzerine kalan sosu yayıyoruz Ben kahvaltı için akşamdan hazırladığım için sabaha kadar buzdolabında beklettim 2 saat kadar en az bekletilmeli
Piştikten sonra 15 20 dakika kadar dinlendirilmeli ve ters çevirip servis edebilirsiniz Buzlukta saklanılabilir bilir uzun süre
AFİYET OLSUN

858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt