iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tadında Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*2 tane yufka
*2 adet yumurta
*Yarım paket kabartma tozu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 kase beyaz peynir
*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Su Böreği Tadında Tava Böreği Tarifi Yapılışı Selâmün aleyküm arkadaşlar Bugün çok kolay ve pratik bir o kadar da lezzetli bir tava böreği tarifi paylaşacağım ? önce sosumuzu hazırlayalım 2 tane yumurtayı bir kabın içinde çırpalım ,üstüne sütü sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpalım ve kabartma tozunu ekleyip bir defa daha iyice çırpalım Sütümüzün ılık olmasına dikkat edelim kesinlikle soğuk olmasın el yakacak kadarda sıcak olmasın çok hafif ılık olması yeterli olacaktır Peynirinizin tuzuna göre sosuna biraz tuz ilave edebilirsiniz Böreği yapacağımız tavanın tabanını sıvı yağ veya tereyağıyla iyice yağlayalım Bir tane yufkayı normal tepsi böreği yapar gibi kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirelim Yufkamıza kepçe yardımıyla her tarafına gelecek şekilde sos dökelim 2 yufkamızı elimizle toparlayıp önce ikiye bölelim sonra ikiye böldüğümüz parçaları da ikiye bölelim toplamda 4 parça yufka elde edeceğiz birinci yufkayı tavaya serip sos dökelim 2 yufkayı da aynı şekilde yapalım 3 yufkayı da serelim, sos döküp peynir ve kaşar peyniri karışımımızı serpelim Üstüne son parça yufakamızı katıp tekrar sos dökelim Kenar yufkalarımızla böreğimizi kapatalım ve orta ateşte kapağı kapalı pişirmeye bırakalım Atlı kızaran böreğimizi kapak yardımı ile ters çevirip diğer yüzünü de kızartalım böreği çevirmeden önce tavayı tekrar yağlamayı unutmayalım Çok kolay ve lezzetli bir defa deneyin vazgeçilmeziniz olacak diye düşünüyorum Özellikle çocuklar bayılıyor ? afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*2 tane yufka
*2 adet yumurta
*Yarım paket kabartma tozu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 kase beyaz peynir
*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Su Böreği Tadında Tava Böreği Tarifi Yapılışı Selâmün aleyküm arkadaşlar Bugün çok kolay ve pratik bir o kadar da lezzetli bir tava böreği tarifi paylaşacağım ? önce sosumuzu hazırlayalım 2 tane yumurtayı bir kabın içinde çırpalım ,üstüne sütü sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpalım ve kabartma tozunu ekleyip bir defa daha iyice çırpalım Sütümüzün ılık olmasına dikkat edelim kesinlikle soğuk olmasın el yakacak kadarda sıcak olmasın çok hafif ılık olması yeterli olacaktır Peynirinizin tuzuna göre sosuna biraz tuz ilave edebilirsiniz Böreği yapacağımız tavanın tabanını sıvı yağ veya tereyağıyla iyice yağlayalım Bir tane yufkayı normal tepsi böreği yapar gibi kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirelim Yufkamıza kepçe yardımıyla her tarafına gelecek şekilde sos dökelim 2 yufkamızı elimizle toparlayıp önce ikiye bölelim sonra ikiye böldüğümüz parçaları da ikiye bölelim toplamda 4 parça yufka elde edeceğiz birinci yufkayı tavaya serip sos dökelim 2 yufkayı da aynı şekilde yapalım 3 yufkayı da serelim, sos döküp peynir ve kaşar peyniri karışımımızı serpelim Üstüne son parça yufakamızı katıp tekrar sos dökelim Kenar yufkalarımızla böreğimizi kapatalım ve orta ateşte kapağı kapalı pişirmeye bırakalım Atlı kızaran böreğimizi kapak yardımı ile ters çevirip diğer yüzünü de kızartalım böreği çevirmeden önce tavayı tekrar yağlamayı unutmayalım Çok kolay ve lezzetli bir defa deneyin vazgeçilmeziniz olacak diye düşünüyorum Özellikle çocuklar bayılıyor ? afiyet olsun