iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tadında Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet günlük yufka
Arası için;
*Peynir (İstediğiniz peynirle yapabilirsiniz)
*Maydanoz
Sosu İçin;
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım)
*2 adet yumurta
Üzeri için;
*1 adet yumurta ve çörekotu
Su Böreği Tadında Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
Merhabalar Öncelikle böreğin içi için malzemeler hazırlanır Peynire maydanoz eklenir Daha sonra sosu hazırlanır Tüm malzemeler uygun bir kapta karıştırılır Hazırlanışına geçelim Öncelikle tepsiyi yağlayalım Birinci yufka tepsiye içe büzüştürülerek serilir Üzerine sostan gezdirilip ikinci yufkada aynı şekilde serilir Sos üzerine gezdirilip üçüncü yufkada serilir iç malzemesinin tamamı boşaltılır Kalan yufkalarda aynı şekilde yapıldıktan sonra üzerine kalan sosun içine bir yumurta sarısı eklenip sürülür Çörek otu serpilip 180 derecelik fırına atılır Üzeri kızarınca fırından alıp servis edilir Afiyetler olsun
*6 adet günlük yufka
Arası için;
*Peynir (İstediğiniz peynirle yapabilirsiniz)
*Maydanoz
Sosu İçin;
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım)
*2 adet yumurta
Üzeri için;
*1 adet yumurta ve çörekotu
Su Böreği Tadında Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
Merhabalar Öncelikle böreğin içi için malzemeler hazırlanır Peynire maydanoz eklenir Daha sonra sosu hazırlanır Tüm malzemeler uygun bir kapta karıştırılır Hazırlanışına geçelim Öncelikle tepsiyi yağlayalım Birinci yufka tepsiye içe büzüştürülerek serilir Üzerine sostan gezdirilip ikinci yufkada aynı şekilde serilir Sos üzerine gezdirilip üçüncü yufkada serilir iç malzemesinin tamamı boşaltılır Kalan yufkalarda aynı şekilde yapıldıktan sonra üzerine kalan sosun içine bir yumurta sarısı eklenip sürülür Çörek otu serpilip 180 derecelik fırına atılır Üzeri kızarınca fırından alıp servis edilir Afiyetler olsun