iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 yumurta
*1 çay bardağından bir parmak az ılık süt
*Yarım çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Un (Ele yapışmayan bir kıvam ))
İç harcı için ;
*2 tane soğan
*200250 gr kıyma
*Pul biber
*Tuz
Haşlamak için;
*Kaynar su
*Tuz
*1 2 damla sıvı yağ
Hamur aralarına
*Sıvı yağ
Su Böreği Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar enfes bir tarifle sizlerleyim herkesin beğenip yediği su böreği tarifine geçelim o zaman
1
*Öncelikle un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyelim karıştıralım
*Sonra azar azar unu ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim
*Ne kadar yoğurursanız daha güzel olur sudan çıkması kolay olur
*Daha sonra 12 bezeye yada 15 bezeye bölelim
*Daha sonra hamurları açalım çok ince olmayacak şekilde tencereye su koyup kaynatalım
*Bizde o arada iç harcını hazırlayalım
*Soğanımızı blenderden çekelim sıkıp tavaya alalım
*Sıvı yağ ekleyelim Soğan kavurduktan sonra kıymamızı ekleyelim
*Tuz ve pul biber ekleyelim Sonra gelelim hamurların haşlanmasına
*Öncelikle açtığımız yufkaları yarıya bölelim tepsimizi yağlayalım
*Açtığımız yufkanın birini tepsinin altına serelim
*Daha sonra açtığımız yufkalarının hepsini 4 parçaya bölelim ki rahat haşlayabilelim
*Kaynar suya tuz ve sıvı yağ damak tadımıza uygun ekleyelim
*Bir kabada soğuk su koyalım sonra yufkalarımızı tek tek haşlayalım
*10 saniye falan durmaları yeterli haşlanmış olması için sonra soğuk suya haşlanan yufkaları sırayla koyalım
*Ordanda elimizle hafif süzerek tepsiye yerleştirelim Her kata sıvı yağ yada eritilmiş tereyağ sürelim yarısına gelince iç harcını koyup yayalım
*Diğer yarısını aynı şekilde haşlayalım dizelim
*Tepsiye ve böreğimiz pişmeye hazır 180 200 derecelik fırında kontrol ederek pişirelim
*Afiyet olsun Erzurum’da sık yapılan meşhur yemeklerden bir tanedir kolay gelsin ?
*6 yumurta
*1 çay bardağından bir parmak az ılık süt
*Yarım çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Un (Ele yapışmayan bir kıvam ))
İç harcı için ;
*2 tane soğan
*200250 gr kıyma
*Pul biber
*Tuz
Haşlamak için;
*Kaynar su
*Tuz
*1 2 damla sıvı yağ
Hamur aralarına
*Sıvı yağ
Su Böreği Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar enfes bir tarifle sizlerleyim herkesin beğenip yediği su böreği tarifine geçelim o zaman
1
*Öncelikle un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyelim karıştıralım
*Sonra azar azar unu ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim
*Ne kadar yoğurursanız daha güzel olur sudan çıkması kolay olur
*Daha sonra 12 bezeye yada 15 bezeye bölelim
*Daha sonra hamurları açalım çok ince olmayacak şekilde tencereye su koyup kaynatalım
*Bizde o arada iç harcını hazırlayalım
*Soğanımızı blenderden çekelim sıkıp tavaya alalım
*Sıvı yağ ekleyelim Soğan kavurduktan sonra kıymamızı ekleyelim
*Tuz ve pul biber ekleyelim Sonra gelelim hamurların haşlanmasına
*Öncelikle açtığımız yufkaları yarıya bölelim tepsimizi yağlayalım
*Açtığımız yufkanın birini tepsinin altına serelim
*Daha sonra açtığımız yufkalarının hepsini 4 parçaya bölelim ki rahat haşlayabilelim
*Kaynar suya tuz ve sıvı yağ damak tadımıza uygun ekleyelim
*Bir kabada soğuk su koyalım sonra yufkalarımızı tek tek haşlayalım
*10 saniye falan durmaları yeterli haşlanmış olması için sonra soğuk suya haşlanan yufkaları sırayla koyalım
*Ordanda elimizle hafif süzerek tepsiye yerleştirelim Her kata sıvı yağ yada eritilmiş tereyağ sürelim yarısına gelince iç harcını koyup yayalım
*Diğer yarısını aynı şekilde haşlayalım dizelim
*Tepsiye ve böreğimiz pişmeye hazır 180 200 derecelik fırında kontrol ederek pişirelim
*Afiyet olsun Erzurum’da sık yapılan meşhur yemeklerden bir tanedir kolay gelsin ?