iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için
*5 su bardağı un
*4 adet yumurta
*23 su bardağı su
*200 gram tereyağı
*12 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için:
*1, 5 litre sıcak su
*12 (yarım) tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamurları ve fırın tepsisini yağlamak için:
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için:
*600 gram beyaz peynir
*1 demet maydanoz
Su Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Un, tuz ve yumurta yı bir kapta karıştırın
*Daha sonra suyu ekleyip hamuru iyice yoğurun
*Hamur bezelerini 10 eşit parçaya bölün
*Ve incecik açın
*Açtığımız hamurları haşlamak için derin bir tencereye sıcak su, tuz ve zeytinyağını aktarın
*Kaynayan suya attiığınız hamurları kevgir yardımı ile kontrol edin çıkardıktan sonra soğuk sudan geçirin
*İç harcı için; maydanozu incecik kıyın
*Beyaz peyniri* remdeleyin
*Fırın tepsisini yağlayın
*Hamurun bir tanesini tepsi tabanına yayın
*Üzerine zeytinyağı gezdirin
*Hazırladığınız iç harctan serpin üzerine haşlanmış yufka ile kapatın bu şekilde devam edin
*Üzerini kalan zeytinyağı ile yağlayın
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60 dk pişirin
*Piştikten sonra 10 dk dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*4 adet yumurta
*23 su bardağı su
*200 gram tereyağı
*12 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için:
*1, 5 litre sıcak su
*12 (yarım) tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamurları ve fırın tepsisini yağlamak için:
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için:
*600 gram beyaz peynir
*1 demet maydanoz
Su Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Un, tuz ve yumurta yı bir kapta karıştırın
*Daha sonra suyu ekleyip hamuru iyice yoğurun
*Hamur bezelerini 10 eşit parçaya bölün
*Ve incecik açın
*Açtığımız hamurları haşlamak için derin bir tencereye sıcak su, tuz ve zeytinyağını aktarın
*Kaynayan suya attiığınız hamurları kevgir yardımı ile kontrol edin çıkardıktan sonra soğuk sudan geçirin
*İç harcı için; maydanozu incecik kıyın
*Beyaz peyniri* remdeleyin
*Fırın tepsisini yağlayın
*Hamurun bir tanesini tepsi tabanına yayın
*Üzerine zeytinyağı gezdirin
*Hazırladığınız iç harctan serpin üzerine haşlanmış yufka ile kapatın bu şekilde devam edin
*Üzerini kalan zeytinyağı ile yağlayın
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60 dk pişirin
*Piştikten sonra 10 dk dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun