iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kıyma
*1 bağ maydanoz
*5 tane yumurta
*Un
*Tuz, karabiber
*Sıvı yağ
Su Böreği Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar*??*Bu benim ilk tarifim ama inşallah son olmayacak sizlere anacığımın bana öğrettiği ömrüm yeterse benimde kızlarıma öğreteceğim, bu nefis böreğin tarifini sizlerle de paylaşmak istiyorum
Öncelikle kıymayı bir tencereye alıp suyunu çekene kadar kavuralım, içine bir çay kaşığı karabiber ve tuzunu koyduktan sonra soğumaya bırakalım
Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayıp bir kaba koyalım
Daha sonra bir kaba yumurtaları kıralım, içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz koyalım ve yavaş yavaş unu ekleye ekleye yoğuralım ,yumuşak bir hamur elde edelim, sert olursa açması zor olur
Hamurumuzu 10 eşit parçaya bölüp yuvarlayıp 10 dk dinlenmeye bırakalım
Büyük bir tencereye su koyalım yaklaşık 34 litre içine 4 tatlı kaşığı dolusu tuz atıp kaynamaya bırakalım
Hamurlarımızı açmaya başlayalım, her açtığınızı üst üste koyup üzerini örtün ki hamurlar kurumasın 5 tanesini açtıktan sonra hamurları haşlamaya geçelim haşlamaya geçmeden önce büyük bir leğene soğuk su dolduralım
Tepsimizi de bir fırçayla yağlayalım hazır olsun
Hamuru elimize alıp yavaşça kaynattığımız suyumuza koyuyoruz ,bir delikli kepçeyle her tarafının sıcak suyun içinde kaldığından emin olalım, 10 saniye kadar sıcak suyun içinde kaldıktan sonra kepçemizle hamurumuzu bir tabağa alıp hemen soğuk suyun içine koyalım elimizle hamurun her tarafının soğuduğundan emin olduktan sonra elimizle aşağıya doğru çekerek suyunu çektirelim ve tepsimize güzelce yerleştirelim Her hamurların arasını mutlaka fırçayla yağlayalım
5 tanesini döşedikten sonra ,önce kıymayı sonrada maydanozları koyup üzerine kalan beş tanesini de döşeyip üzerini yağlayıp 180 dereceli önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dk pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra üzerine biraz su serpip örtüyle örtüyoruz biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz*
*500 gr kıyma
*1 bağ maydanoz
*5 tane yumurta
*Un
*Tuz, karabiber
*Sıvı yağ
Su Böreği Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar*??*Bu benim ilk tarifim ama inşallah son olmayacak sizlere anacığımın bana öğrettiği ömrüm yeterse benimde kızlarıma öğreteceğim, bu nefis böreğin tarifini sizlerle de paylaşmak istiyorum
Öncelikle kıymayı bir tencereye alıp suyunu çekene kadar kavuralım, içine bir çay kaşığı karabiber ve tuzunu koyduktan sonra soğumaya bırakalım
Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayıp bir kaba koyalım
Daha sonra bir kaba yumurtaları kıralım, içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz koyalım ve yavaş yavaş unu ekleye ekleye yoğuralım ,yumuşak bir hamur elde edelim, sert olursa açması zor olur
Hamurumuzu 10 eşit parçaya bölüp yuvarlayıp 10 dk dinlenmeye bırakalım
Büyük bir tencereye su koyalım yaklaşık 34 litre içine 4 tatlı kaşığı dolusu tuz atıp kaynamaya bırakalım
Hamurlarımızı açmaya başlayalım, her açtığınızı üst üste koyup üzerini örtün ki hamurlar kurumasın 5 tanesini açtıktan sonra hamurları haşlamaya geçelim haşlamaya geçmeden önce büyük bir leğene soğuk su dolduralım
Tepsimizi de bir fırçayla yağlayalım hazır olsun
Hamuru elimize alıp yavaşça kaynattığımız suyumuza koyuyoruz ,bir delikli kepçeyle her tarafının sıcak suyun içinde kaldığından emin olalım, 10 saniye kadar sıcak suyun içinde kaldıktan sonra kepçemizle hamurumuzu bir tabağa alıp hemen soğuk suyun içine koyalım elimizle hamurun her tarafının soğuduğundan emin olduktan sonra elimizle aşağıya doğru çekerek suyunu çektirelim ve tepsimize güzelce yerleştirelim Her hamurların arasını mutlaka fırçayla yağlayalım
5 tanesini döşedikten sonra ,önce kıymayı sonrada maydanozları koyup üzerine kalan beş tanesini de döşeyip üzerini yağlayıp 180 dereceli önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dk pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra üzerine biraz su serpip örtüyle örtüyoruz biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz*