iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin
*5 yumurta
*1 çay bardağı su
*Tuz
*Un (Kulak memesinden biraz sert miktar)
İç Malzemesi
*1 orta boy soğan
*300 gr kadar kıyma
*2 yumurta
*Sıvı yağ
*Karabiber
*Tuz
*Maydanoz
Haşlamak için
*Su
*Tuz
Su Böreği Tarifi Yapılışı Konya yöresinin vaz geçilmez lezzetlerinden su böreği;
İlk önce iç malzemesini hazırlayalım
Kıyma ve soğanı kavuralım tuz ve karabiberini koyalım Yumurtasını kıralım ocağı kapattıktan sonra
doğradığımız maydanozları da içine koyalım ve soğumaya bırakalım
Hamuru için önce yumurtaları kıralım Suyu ve tuzu ekleyelim çırpalım Unu azar azar ekleyelim Kulak memesinden biraz daha sert açılabilir sertlikte pürüzsüz hamur yoğuralım ve 8 beze çıkacak şekilde bezeleri tutup yarım saat kadar dinlendirelim Bezeleri yufka açar gibi seridimizde açalım Hepsini ayrı ayrı serelim sofra bezinin üzerine bittikten sonra haşlamak için suyumuzu ocağa koyalım kaynayınca iki yemek kaşığı salamura tuz varsa daha iyi olur tuz atalım
Açtığımız yufkalardan ikisi tüm kalacak altına ve üstüne gerisi dörde bölünecek haşlamak için Aliminyum yuvarlak tepsimizi yağlayalım ve kesmediğimiz yufkanın birini serelim Kestiğimiz yufkaları tek tek haşlayalım ve soğuk suya alalım hemen süzelim ve tepsimize serelim üç sıra olacak şekilde En alta serilen tüm yufkayla beraber 4 sıra olduktan sonra iç harcını serelim Üstünü de aynı şekilde haşlayarak serelim ve en son en üste ayırdığımız tüm yufkayı serelim
Gelelim pişirme işine ocakta pişiriyorum ben fırında pişenden daha güzel oluyor Siz fırında pişirirseniz fırın tepsisine yaparsınız Ocakta pişirirseniz aliminyum tepsi olması lazım yoksa yapışıyormuş
İki göz ocağı yakalım ve böreğimizi kızartalım hafif kısık ateşte kontrollü olun yanabilir Altına bıçak yardımıyla bakarak kızartalım Kızardıktan sonra başka bir tepsi yada sini yardımıyla ters çevirelim böreğimizi kızartacağımız tepsiyi yağlayalım Kızartacağımız tepsiye yavaşca böreğimiz koyalım Aynı şekilde altıda kızartalım Ilıyınca dilimleyelim ve servis edelim Umarım beğenirsiniz Afiyet olsun
*5 yumurta
*1 çay bardağı su
*Tuz
*Un (Kulak memesinden biraz sert miktar)
İç Malzemesi
*1 orta boy soğan
*300 gr kadar kıyma
*2 yumurta
*Sıvı yağ
*Karabiber
*Tuz
*Maydanoz
Haşlamak için
*Su
*Tuz
Su Böreği Tarifi Yapılışı Konya yöresinin vaz geçilmez lezzetlerinden su böreği;
İlk önce iç malzemesini hazırlayalım
Kıyma ve soğanı kavuralım tuz ve karabiberini koyalım Yumurtasını kıralım ocağı kapattıktan sonra
doğradığımız maydanozları da içine koyalım ve soğumaya bırakalım
Hamuru için önce yumurtaları kıralım Suyu ve tuzu ekleyelim çırpalım Unu azar azar ekleyelim Kulak memesinden biraz daha sert açılabilir sertlikte pürüzsüz hamur yoğuralım ve 8 beze çıkacak şekilde bezeleri tutup yarım saat kadar dinlendirelim Bezeleri yufka açar gibi seridimizde açalım Hepsini ayrı ayrı serelim sofra bezinin üzerine bittikten sonra haşlamak için suyumuzu ocağa koyalım kaynayınca iki yemek kaşığı salamura tuz varsa daha iyi olur tuz atalım
Açtığımız yufkalardan ikisi tüm kalacak altına ve üstüne gerisi dörde bölünecek haşlamak için Aliminyum yuvarlak tepsimizi yağlayalım ve kesmediğimiz yufkanın birini serelim Kestiğimiz yufkaları tek tek haşlayalım ve soğuk suya alalım hemen süzelim ve tepsimize serelim üç sıra olacak şekilde En alta serilen tüm yufkayla beraber 4 sıra olduktan sonra iç harcını serelim Üstünü de aynı şekilde haşlayarak serelim ve en son en üste ayırdığımız tüm yufkayı serelim
Gelelim pişirme işine ocakta pişiriyorum ben fırında pişenden daha güzel oluyor Siz fırında pişirirseniz fırın tepsisine yaparsınız Ocakta pişirirseniz aliminyum tepsi olması lazım yoksa yapışıyormuş
İki göz ocağı yakalım ve böreğimizi kızartalım hafif kısık ateşte kontrollü olun yanabilir Altına bıçak yardımıyla bakarak kızartalım Kızardıktan sonra başka bir tepsi yada sini yardımıyla ters çevirelim böreğimizi kızartacağımız tepsiyi yağlayalım Kızartacağımız tepsiye yavaşca böreğimiz koyalım Aynı şekilde altıda kızartalım Ilıyınca dilimleyelim ve servis edelim Umarım beğenirsiniz Afiyet olsun