iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler İç için;
*Yarım kg kıyma
*1 adey soğan
*Yarım bağ maydanoz
*Karabiber
*Kırmızı biber
*Tuz
*Sıvıyağ
Hamur için;
*6 adet yumurta
*Tuz
*Aldığı kadar un
*Su (bir tepsilik olacak 5 yufka olacak kadar)
Su Böreği Tarifi Yapılışı
İçi için önce eti tavada suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz Sonra soğan ve baharatları atıp pişiriyoruz Pişince en son maydanozları atıp kapatıyoruz
Hamuru yumurtaları kırıp, yoğuruyoruz ve biraz dinlendiriyoruz
Sonra yufkaları açıyoruz 56 tane börek tepsinin altını yağlayıp bir tane yufkayı seriyoruz Sonra açtığımız diğer iki yufkayı 4’e bölüp kaynar suya sonra sonra soğuk suya atıp tek tek tepsiye döşüyoruz ve iç harcını koyuyoruz Sonra kalan iki yufkayı da sıcak soğuk su işlemini yapıyoruz En üstüne sadece yufka serip ocakta döndere döndere pişiriyoruz*
*Yarım kg kıyma
*1 adey soğan
*Yarım bağ maydanoz
*Karabiber
*Kırmızı biber
*Tuz
*Sıvıyağ
Hamur için;
*6 adet yumurta
*Tuz
*Aldığı kadar un
*Su (bir tepsilik olacak 5 yufka olacak kadar)
Su Böreği Tarifi Yapılışı
İçi için önce eti tavada suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz Sonra soğan ve baharatları atıp pişiriyoruz Pişince en son maydanozları atıp kapatıyoruz
Hamuru yumurtaları kırıp, yoğuruyoruz ve biraz dinlendiriyoruz
Sonra yufkaları açıyoruz 56 tane börek tepsinin altını yağlayıp bir tane yufkayı seriyoruz Sonra açtığımız diğer iki yufkayı 4’e bölüp kaynar suya sonra sonra soğuk suya atıp tek tek tepsiye döşüyoruz ve iç harcını koyuyoruz Sonra kalan iki yufkayı da sıcak soğuk su işlemini yapıyoruz En üstüne sadece yufka serip ocakta döndere döndere pişiriyoruz*