iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yumurta
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
ARASINA SÜRMEK İÇİN;
*125 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
İÇ HARCI İÇİN ;
*Yarım kalıp peynir
*Maydanoz ( isteğe bağlı )
*İsterseniz kıymalı da yapılabilir
HAŞLAMAK İÇİN;
*Büyük bir tencerede su
*Sıvı yağ
*Tuz
Su Böreği Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba arkadaşlar herkesin çok sevdiği bir o kadarda uğraş ve emek isteyen su böreği tarifim var sizlere Bu tarifi de yoğurt sıvı yağ herhangi bir malzeme yok 3 malzeme ile mükemmel su böreği ortaya çıkıyor, buyrun tarife Yoğurma kabımıza yumurtalarımızı kırarak üzerine tuzu ilave ederek çırpıyoruz Unumuzu da yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup 30 dk dinlendiriyoruz Bu sırada iç harcımızı hazırlıyoruz ve bir taraftan büyükçe tencereye bol su koyarak biz yufkalarımızı açana kadar yavaşça kaynamaya alıyoruz Dinlenen hamuru 12 adet beze yapıyoruz ve tek tek tepsi boyutunda bütün bezeleri açıyoruz Sofra bezi üstlerine örtün ki yufkalarınız kurumasın Tepsimizi yağlıyoruz ve ilk yufkayı haşlamadan tepsiye seriyoruz ve eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz Şimdi kaynayan suyumuza tuz ve sıvı yağ ekliyoruz yufkamızın ikinci olanını kaynayan suya atıyoruz, yufkamız yukarı doğru kabarınca haşlanmış demektir Ardından bir kaba soğuk su dolduruyoruz ve hemen yufkayı soğuk suya atarak şoklama yapıyoruz ve süzgecimizin üzerine alıp sürdürüp tepsiye seriyoruz ve yine tereyağı sürüyoruz 6 tane yufkayı bu şekilde haşlayıp her katına yağ sürerek tepsiye yerleştiriyoruz ve arasına peynirli iç harcımızı koyarak diğer 6 yufkayı da aynı şekilde tepsiye yerleştirip, kalan yağı da en üstüne sürerek , 200 derecede altı üstü güzel kızarana kadar pişiriyoruz Biraz zahmetli ama inanın yaptığınıza değecek tarif mükemmel lezzeti var üstelik
*6 adet yumurta
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
ARASINA SÜRMEK İÇİN;
*125 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
İÇ HARCI İÇİN ;
*Yarım kalıp peynir
*Maydanoz ( isteğe bağlı )
*İsterseniz kıymalı da yapılabilir
HAŞLAMAK İÇİN;
*Büyük bir tencerede su
*Sıvı yağ
*Tuz
Su Böreği Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba arkadaşlar herkesin çok sevdiği bir o kadarda uğraş ve emek isteyen su böreği tarifim var sizlere Bu tarifi de yoğurt sıvı yağ herhangi bir malzeme yok 3 malzeme ile mükemmel su böreği ortaya çıkıyor, buyrun tarife Yoğurma kabımıza yumurtalarımızı kırarak üzerine tuzu ilave ederek çırpıyoruz Unumuzu da yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup 30 dk dinlendiriyoruz Bu sırada iç harcımızı hazırlıyoruz ve bir taraftan büyükçe tencereye bol su koyarak biz yufkalarımızı açana kadar yavaşça kaynamaya alıyoruz Dinlenen hamuru 12 adet beze yapıyoruz ve tek tek tepsi boyutunda bütün bezeleri açıyoruz Sofra bezi üstlerine örtün ki yufkalarınız kurumasın Tepsimizi yağlıyoruz ve ilk yufkayı haşlamadan tepsiye seriyoruz ve eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz Şimdi kaynayan suyumuza tuz ve sıvı yağ ekliyoruz yufkamızın ikinci olanını kaynayan suya atıyoruz, yufkamız yukarı doğru kabarınca haşlanmış demektir Ardından bir kaba soğuk su dolduruyoruz ve hemen yufkayı soğuk suya atarak şoklama yapıyoruz ve süzgecimizin üzerine alıp sürdürüp tepsiye seriyoruz ve yine tereyağı sürüyoruz 6 tane yufkayı bu şekilde haşlayıp her katına yağ sürerek tepsiye yerleştiriyoruz ve arasına peynirli iç harcımızı koyarak diğer 6 yufkayı da aynı şekilde tepsiye yerleştirip, kalan yağı da en üstüne sürerek , 200 derecede altı üstü güzel kızarana kadar pişiriyoruz Biraz zahmetli ama inanın yaptığınıza değecek tarif mükemmel lezzeti var üstelik