iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*5 yumurta
*1 yemek kaşığı silme tuz
*3, 5, 4 su bardağı un
*125 gram margarin
*Arası için; Peynir
Su Böreği Tarifi Yapılışı Yumurta,un, tuz karıştırıp yoğurulur, unu kontrollü koymak lazım ,çünkü yumurtalar büyük yada küçük olabildiği için değişebiliyor Hamuru 12 bezelye ayırıp üstüne kurumaması için bir şey serilir Sonra bezeleri tek tek açılıp bir bezin üzerine dizilir hepsi bittikten sonra tencereye su koyup kaynatılır yanına da bir tencere soğuk su koyulur Açtığınız yufkaları önce sıcak suya 15 saniye koyulur sonra soğuk suya koyulur sonra sıcak sudan çıkarıp süzgeç üzerine yayılır, tepsi yağlanır ilk yufka suya koymadan tepsiye dizilir ve iki yemek kaşığı yağ gezdirilir Sonrada diğer yufkalar dizilir aralarına yağ sürerek 6 yufkada peynir konur, sonra yine aynı işlem diğer yufkalar içinde yapılır ve 180 derece fırında kontrollü pişirilir afiyetler olsun
*5 yumurta
*1 yemek kaşığı silme tuz
*3, 5, 4 su bardağı un
*125 gram margarin
*Arası için; Peynir
Su Böreği Tarifi Yapılışı Yumurta,un, tuz karıştırıp yoğurulur, unu kontrollü koymak lazım ,çünkü yumurtalar büyük yada küçük olabildiği için değişebiliyor Hamuru 12 bezelye ayırıp üstüne kurumaması için bir şey serilir Sonra bezeleri tek tek açılıp bir bezin üzerine dizilir hepsi bittikten sonra tencereye su koyup kaynatılır yanına da bir tencere soğuk su koyulur Açtığınız yufkaları önce sıcak suya 15 saniye koyulur sonra soğuk suya koyulur sonra sıcak sudan çıkarıp süzgeç üzerine yayılır, tepsi yağlanır ilk yufka suya koymadan tepsiye dizilir ve iki yemek kaşığı yağ gezdirilir Sonrada diğer yufkalar dizilir aralarına yağ sürerek 6 yufkada peynir konur, sonra yine aynı işlem diğer yufkalar içinde yapılır ve 180 derece fırında kontrollü pişirilir afiyetler olsun