iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta (birinin sarısı üzerine)
*Yarım su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç harcı için:
*250 gram kıyma
*2 orta boy soğan
*1 tutam maydanoz
*Tuz, kırmızı biber ,karabiber
Aralarına sürmek için:
*Sıvı yağ
Üzeri için:
*Yumurta sarısı ,susam ,çörekotu
Su Böreği Tarifi Yapılışı Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırıp üzerine suyu tuzu atıp karıştırın Unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan bi hamur yoğurun Hamurun üzerini kapatıp dinlendirin
Hamur dinlenirken kıymayı az sıvı yağ ile rengi dönene kadar kavurun, üzerine küçük küçük doğranmış soğanları ilave edip biraz daha kavurun Tuzunu baharatlarını atın En son ince kıyılmış maydanozları ekleyip ocağı kapatın
Hamurdan avuç içini dolduracak kadar büyüklükte bezeler alıp yuvarlayın (ben büyük hamur açamam diyosanız küçük bezeler yapıp servis tabağı büyüklüğünde açın) Hamurları un yardımıyla ince olacak şekilde açın Biraz kurumaları için temiz bir sofra bezinin üzerine serin Küçük bezelerden bir tanesini açıp yağlanmış tepsiye serin Hamurun alt ve üst kısmına gelecekler haşlanmayacak
Ocağa büyük bir tencere ile su koyun kaynatın İçine kaynayınca tuz atın Bir tencere veya plastik kaba soğuk su doldurun ocağın yanına alın (HAŞLANAN HAMUR İÇİNE ATILACAK) Bir tencere üzerine makarna süzgeci yada kevgiri yerleştirin (SOĞUK SUDAN ÇIKAN HAMURLAR BURADA SÜZDÜRÜLECEK)
1 açılan hamurları kesip 1 dakika suda haşlayın
2 haşlanan hamurları bir mantı süzgeci ile soğuk suyun içine alın
3 soğuk suyun içindeki hamurları alıp süzgece aktarın
Tepsinin 1 katına haşlanıp süzülen hamurlardan 1 sıra döşeyin Yumurta fırçası yardımıyla üzerlerinde sıvı yağ sürün 1 kat daha hamur döşeyip kıymadan her yere gelecek şekilde serpin
Ben 4 kat hamur, aralara 3 kat kıyma ekledim, siz isterseniz sadece orta kata koyabilirsiniz
Bütün hamuru bitirip en üstü için tekrar hamur açın en alt ve üst kısımlarda kıyma kesinlikle olmamalı
Yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpin üzeri kızarana kadar pişirin
Aşamaları sırasıyla atacağım bu sırayı takip ederseniz bir sıkıntı yaşamazsınız
Toplamda hamur bezesi 6 adet olmalı dikdörtgen bir fırın tepsini için 4 tanesi haşlanacak ara katlar olacak, 2 tanesi tepsinin alt ve üstüne konacak (bunlar haşlanmayacak) Börek daha katlı olsun isterseniz hamura eklediğiniz yarım su bardağı suyu 1 bardak daha su ekleyin
*4 yumurta (birinin sarısı üzerine)
*Yarım su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç harcı için:
*250 gram kıyma
*2 orta boy soğan
*1 tutam maydanoz
*Tuz, kırmızı biber ,karabiber
Aralarına sürmek için:
*Sıvı yağ
Üzeri için:
*Yumurta sarısı ,susam ,çörekotu
Su Böreği Tarifi Yapılışı Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırıp üzerine suyu tuzu atıp karıştırın Unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan bi hamur yoğurun Hamurun üzerini kapatıp dinlendirin
Hamur dinlenirken kıymayı az sıvı yağ ile rengi dönene kadar kavurun, üzerine küçük küçük doğranmış soğanları ilave edip biraz daha kavurun Tuzunu baharatlarını atın En son ince kıyılmış maydanozları ekleyip ocağı kapatın
Hamurdan avuç içini dolduracak kadar büyüklükte bezeler alıp yuvarlayın (ben büyük hamur açamam diyosanız küçük bezeler yapıp servis tabağı büyüklüğünde açın) Hamurları un yardımıyla ince olacak şekilde açın Biraz kurumaları için temiz bir sofra bezinin üzerine serin Küçük bezelerden bir tanesini açıp yağlanmış tepsiye serin Hamurun alt ve üst kısmına gelecekler haşlanmayacak
Ocağa büyük bir tencere ile su koyun kaynatın İçine kaynayınca tuz atın Bir tencere veya plastik kaba soğuk su doldurun ocağın yanına alın (HAŞLANAN HAMUR İÇİNE ATILACAK) Bir tencere üzerine makarna süzgeci yada kevgiri yerleştirin (SOĞUK SUDAN ÇIKAN HAMURLAR BURADA SÜZDÜRÜLECEK)
1 açılan hamurları kesip 1 dakika suda haşlayın
2 haşlanan hamurları bir mantı süzgeci ile soğuk suyun içine alın
3 soğuk suyun içindeki hamurları alıp süzgece aktarın
Tepsinin 1 katına haşlanıp süzülen hamurlardan 1 sıra döşeyin Yumurta fırçası yardımıyla üzerlerinde sıvı yağ sürün 1 kat daha hamur döşeyip kıymadan her yere gelecek şekilde serpin
Ben 4 kat hamur, aralara 3 kat kıyma ekledim, siz isterseniz sadece orta kata koyabilirsiniz
Bütün hamuru bitirip en üstü için tekrar hamur açın en alt ve üst kısımlarda kıyma kesinlikle olmamalı
Yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpin üzeri kızarana kadar pişirin
Aşamaları sırasıyla atacağım bu sırayı takip ederseniz bir sıkıntı yaşamazsınız
Toplamda hamur bezesi 6 adet olmalı dikdörtgen bir fırın tepsini için 4 tanesi haşlanacak ara katlar olacak, 2 tanesi tepsinin alt ve üstüne konacak (bunlar haşlanmayacak) Börek daha katlı olsun isterseniz hamura eklediğiniz yarım su bardağı suyu 1 bardak daha su ekleyin