iltasyazilim
FD Üye
Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ;
*5 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*tepeleme 1 yemek kaşığı tuz
*1 su bardağı su
*Aldığı kadar un
Haşlamak için;
*Bir miktar su
*Tuz
Aralarını yağlamak için ;
*150 gram tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
Arası için :
*Bir miktar peynir
*Maydanoz
Su Böreği Tarifi Yapılışı Hepiniz hoşgeldiniz arkadaşlar
Bugün sizlerle enfes bir su böreği tarifi paylaşacağım
Hemen yapımına geçelim
Not : Eğer kalın bir su böreği seviyorsanız 1 tepsiye döşeyin ama ince yollu seviyorsanız 2 tepsi yapın benim gibi
İlk olarak hamurunu yapın Un hariç bütün malzemeler karıştırılır En son yavaş yavaş kıvamını ayarlaya ayarlaya un ilave edin Ne sert bi hamur olacak nede çok yumuşak Orta kıvamda bi hamur yoğurun
Hamuru yarım saat dinlendirin daha sonra bezelere ayırın Ben 13 bezeden yaptım
Yufkaları koymak için bir yer ayarlayın Temiz bir bez serin hazır olsun
Teker teker açtığınız bezeleri temiz bezin üzerine resimdeki gibi dizin (açabildiğiniz kadar açın)
Yufkaların tamamını açtıktan sonra 1015 dakika bekletin
Bu sure içinde geniş bir tencereye bolca su koyun Daha sonra tuz ilave bolca ve kaynatın Bir başka geniş karıştırma kabına da buz gibi soğuk su koyun
Herşey hazır olunca da tereyağ eritin ve sıvı yağ ilave edin
Fırın tepsinize yağılı kağıt yerleştirin
Ve sırasıyla yufkalarını önce kaynayan suya koyun 34 saniye tutup sonra soğuk su dolu kabin içine koyun
Soğuk sudan elinizle çıkarın*fazla suyunu süzün ve tepsinize dizin Her katta bir miktar tereyağ sürün Yufkaların yarısına da peyniri koyun ve devam edin ( her kata yağ sürmeyi unutmayın fazla olmama şartıyla)
Bu işlemi yufkalar bitinceye kadar devam edin
Böreğiniz 1 saat kadar dinlendirin ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
Süre veremiyorum çünkü her fırın ayni pişirmez
Böreginiz pisince ve 1 saat dinlendirdikten sonra ilik bi sekilde servis edin
Simdiden yapanlara afiyet olsun
*5 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*tepeleme 1 yemek kaşığı tuz
*1 su bardağı su
*Aldığı kadar un
Haşlamak için;
*Bir miktar su
*Tuz
Aralarını yağlamak için ;
*150 gram tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
Arası için :
*Bir miktar peynir
*Maydanoz
Su Böreği Tarifi Yapılışı Hepiniz hoşgeldiniz arkadaşlar
Bugün sizlerle enfes bir su böreği tarifi paylaşacağım
Hemen yapımına geçelim
Not : Eğer kalın bir su böreği seviyorsanız 1 tepsiye döşeyin ama ince yollu seviyorsanız 2 tepsi yapın benim gibi
İlk olarak hamurunu yapın Un hariç bütün malzemeler karıştırılır En son yavaş yavaş kıvamını ayarlaya ayarlaya un ilave edin Ne sert bi hamur olacak nede çok yumuşak Orta kıvamda bi hamur yoğurun
Hamuru yarım saat dinlendirin daha sonra bezelere ayırın Ben 13 bezeden yaptım
Yufkaları koymak için bir yer ayarlayın Temiz bir bez serin hazır olsun
Teker teker açtığınız bezeleri temiz bezin üzerine resimdeki gibi dizin (açabildiğiniz kadar açın)
Yufkaların tamamını açtıktan sonra 1015 dakika bekletin
Bu sure içinde geniş bir tencereye bolca su koyun Daha sonra tuz ilave bolca ve kaynatın Bir başka geniş karıştırma kabına da buz gibi soğuk su koyun
Herşey hazır olunca da tereyağ eritin ve sıvı yağ ilave edin
Fırın tepsinize yağılı kağıt yerleştirin
Ve sırasıyla yufkalarını önce kaynayan suya koyun 34 saniye tutup sonra soğuk su dolu kabin içine koyun
Soğuk sudan elinizle çıkarın*fazla suyunu süzün ve tepsinize dizin Her katta bir miktar tereyağ sürün Yufkaların yarısına da peyniri koyun ve devam edin ( her kata yağ sürmeyi unutmayın fazla olmama şartıyla)
Bu işlemi yufkalar bitinceye kadar devam edin
Böreğiniz 1 saat kadar dinlendirin ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
Süre veremiyorum çünkü her fırın ayni pişirmez
Böreginiz pisince ve 1 saat dinlendirdikten sonra ilik bi sekilde servis edin
Simdiden yapanlara afiyet olsun